Zdravá cibule: babičky radí nejméně 6 cibulí týdně
Zelenina, jakou je cibule, je nejen oblíbenou ingrediencí, ale i velkým pomocníkem pro vaše zdraví. Posiluje imunitní systém a snižuje riziko trombózy a hladinu cukru v krvi.
Když konzumujete velké množství cibule, sníží se vám riziko vzniku rakoviny žaludku. Cibule navíc snižuje i riziko výskytu rakoviny prostaty, a dokonce jícnu. Podle babských rad by člověk měl sníst nejméně šest cibulí týdně.
Je ale třeba dbát na to, abyste ji používali vždy čerstvou. Nakrájená cibule totiž po 12 až 24 hodinách začne vytvářet jedovaté toxiny. Můžete z toho dostat i žaludeční infekci.
Vařená cibule je podle odborníků magnetem na bakterie, nedoporučují ji tedy zejména v salátech. Důležité je také správné uskladnění, protože jinak může v cibuli být velké množství choroboplodných organismů.
Skladujte ji na suchém místě, třeba ve špajzu v přepravce. Ideální je mít cibuli zavěšenou ve svazcích.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Tipy a triky
- Češi jsou na evropské špičce v počtu domácích zvířat - Humanizace zvířat je velkým trendem
- Eva Turnová: Můj bunkr, můj hrad (Glosa Plus) (audio)
- Sklon, světová strana i kvalita krytiny. Na co dát pozor při umístění fotovoltaiky?
- Připravte bazény na sezonu. Ty vypuštěné nebo zazimované s loňskou vodou mají svoje pravidla (Hobby magazín) (audio)
- Jak se nespálit při výběru stavební firmy
- Nejznámější česká přehrada s lesní procházkou a krásnými výhledy. Kudy kam? Začněte v Loučovicích