Češi si letos na Vánoce nechají zabalit asi 140 000 dárků

Češi si na Vánoce nechají zabalit asi 140 000 dárků Pro řadu Čechů začíná být důležité nejen to, jaké dárky vybrat pro své nejbližší, ale zároveň i to, jak budou tyto dárky vypadat pod vánočním stromečkem. „Správný vánoční dárek by měl vzbudit pozitivní emoce. A pokud je krásně zabalený, první emoce přicházejí už v okamžiku, kdy ho vašim blízkým předáte,“ myslí si Tomáš Lichtenberg ze společnosti Giftisimo, která letos otevře celkem 36 poboček zaměřených na balení dárků.  

Ze statistik společnosti Giftisimo vyplývá, že si Češi letos před Vánocemi nechají zabalit rekordní počet dárků – celkem kolem 140 000. „Jen na našich prodejnách zabalíme kolem 90 000 dárků. Moderním trendem je luxusní embosovaný papír v kombinaci s ručně vyráběným vánočním přáním. Letošní Vánoce se přitom budou nést ve znamení tradičních barevných kombinací, které doplní nekonvenční alternativy, jako je starorůžová, tyrkysová či tmavomodrá barva se vzorem sněhových vloček. Oblíbené jsou také kompletní designové sety dárkových krabic a balení,“ říká Tomáš Lichtenberg. Důraz přitom lidé stále více kladou na detaily. Mezi dekoracemi zabaleného dárku se objevují vločky, umělé vánoční perníčky nebo též kamínky Swarovski. Letošní novinkou je 3D přání, znázorňující vánoční a zimní motivy, jako je například sněhulák nebo betlém.

„Snažíme se, aby se naši zákazníci vyhnuli frontám, které se mohou objevit zejména během několika posledních dnů před svátky. Nově nám tak mohou dárky zanechat na pobočce, kde si pouze vyberou vhodnou krabici, papír a další doplňky. Druhý den si dárky vyzvednou profesionálně zabalené,“ vysvětluje Tomáš Lichtenberg.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky