Bílá je královnou interiérů, ale nebojte se barevných odstínů

Interiéru sluší bílá a barevné odstíny

Jednoduchost, krása a čistota. Bílá barva jednoznačně patří do moderního interiéru. Je elegantní, oslňující i luxusní. Je nejsilnějším a nadčasovým trendem. Bílou barvou prostě nemůžete nic zkazit. Na druhou stranu, výběrem vhodného barevného odstínu máte možnost podstatně více ovlivnit pocity a nálady. Také si musíte uvědomit, že bílá je náročnější na údržbu. Máte-li děti nebo domácí mazlíčky, volte raději barevné odstíny.

Obecně platí, že studené barvy vytvářejí iluzi většího prostoru a navozují pocit klidu, teplé odstíny působí optimisticky a činí ho útulnějším. Do tmavé místnosti použijte lesklé malířské barvy, protože ji více prosvětlí. Každý odstín se také hodí do jiného typu místnosti. V kuchyni by měly být barvy povzbuzující chuť k jídlu. Oblíbené jsou odstíny oranžové, žluté nebo červené v kombinaci s bílou. Dětský pokoj snese více odvážných kombinací. Světlé, veselé a hravé barvy. Naopak do ložnice by měly přijít uklidňující barvy, které podporují spánek. Odstíny šedé, béžové, hnědé či modré.

Při výběru nátěru je třeba zvážit nejen očekávaný estetický výsledek, ale také požadované užitné vlastnosti. Zjistěte si, jaká je otěruvzdornost barev, jaké mají krycí schopnosti a paropropustnost. Pro více zatížené povrchy, například v kuchyni, na chodbě nebo v dětském pokoji, jsou lepší omyvatelné varianty. Do ložnic a obývacích pokojů obvykle postačí otěruvzdorné a paropropustné nátěry, protože zde nejsou stěny tak namáhané. Dále existují nátěry, které řeší specifický problém, například snadno čistitelné, protiplísňové, izolační a podobně. Vždy si pohlídejte, aby byly barvy šetrné ke zdraví a životnímu prostředí.

 Malířská barva JUPOL Gold nabízí odstíny pro každý pocit, který máte rádi. Užijte si barvy i malování. Zvolte snadnou cestu k profesionálním výsledkům!

  • Možnost tónování do více než 10.000 barevných odstínů.
  • Stejnoměrný vzhled natíraných povrchů bez viditelných tahů po válečku.
  • Čisté a vysoce kryjící odstíny s matným vzhledem nátěrového filmu.
  • Vysoká omyvatelnost – třída 2 podle EN 13300.
  • Vysoká vydatnost (zavisí na odstínu).




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry