Proč nechceme ušetřit za energie? Může za to zvyk a pohodlnost

REKLAMA       Jiřina Kavková, 21.11.2016

Plyn a elektřina jsou důležité energie, které lidem slouží již více, než sto let. Za tu dobu užitečnost plynu a elektřiny roste a s ní roste i využití energií. Dnes považujeme za zcela samozřejmé, že můžeme svítit, topit, vařit a používat veškeré spotřebiče, audiovizuální techniku a multimédia i v malé vísce, nebo v chalupě na samotě.

Všichni jsme na energiích závislí, všichni za ně dodavatelům platíme a většinou to nejsou zanedbatelné sumy. Co ale stále nedělá mnoho z nás? Neověří si, zda může finance za energie ušetřit.

Proč nevyužíváme lepší možnosti? Protože nám brání naše pohodlnost, zvyk a setrvačnost. Prostě, ke své škodě nechceme nic měnit a tím přicházíme o značné peníze. Přitom stačí málo, nemusíme nikde pracně z mnoha zdrojů shánět informace a studovat nepřehledné ceníky. Vše potřebné najdeme na internetu na jediném místě. Srovnejto.cz za nás online srovná a spočítá ceny 64 dodavatelů plynu a 59 dodavatelů elektřiny. Podle zadaných údajů o dosavadní spotřebě a dalších parametrů nabídne správné dodavatele, kteří nejvíce vyhovují našim požadavkům. Najde toho nejlevnějšího a zároveň nám může stejně pohodlně z domácího prostředí zařídit přechod k novému dodavateli, kterého si vybereme.

Ve střednědobém i dlouhodobém výhledu se nedá počítat s tím, že by energie zlevňovaly. Cena elektřiny roste každým rokem, u plynu cenové rozhodnutí stanovuje Energetický regulační úřad (ERÚ) a je odvislé od situace na trhu i předchozí zimě. Výsledná cena plynu se skládá z regulované ceny podle ERÚ + neregulované složky, kterou si stanovují dodavatelé plynu.

Je jistě chvályhodné a ekologické zhasínat světla, nebo používat úsporné osvětlení, méně vařit na plynu. Taková úspora ale nebude výrazná. Nejvíce ušetříme na správně stanovených tarifech dodavatelů plynu: www.srovnejto.cz/porovnani-cen-plynu a elektřiny: www.srovnejto.cz/cena-elektriny, které nebudou zbytečně vysoké, jako doposud.

Online srovnávač srovnejto.cz porovnává dodavatele plynu. Je spolehlivý a rychlý – po zadání údajů vám nabídne vhodné dodavatele plynu i elektřiny do jedné minuty.

Nehledejte sami a pracně nové a levnější dodavatele energií, nechte si porovnat a srovnat pro vás tu nejlepší nabídku a zjistíte, kolik financí můžete ušetřit. Rozhodnutí o změně je samozřejmě na vás.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky