Trendy v bydlení: moderní dnešek s retro včerejškem dohromady

Ložnice, kuchyně či obývací pokoj jsou vizitkou vkusu majitele. Svůj domov sice nepřizpůsobujeme nejnovějším trendům tak často jako naše oblečení, ale mohou být příjemnou inspirací na oživení interiéru. Ve spolupráci s renomovanými návrháři přinášíme přehled čtyř stylů bydlení podle nejnovějších trendů, které nabízejí komplexní řešení pro interiér jak pro příznivce jednoduché elegance, pohodlí a útulna, tak i pro zastánce strohého skandinávského stylu.

Letošní podzim přináší spojení moderního dneška s retro prvky včerejška, sází na nadčasový design inspirovaný přírodou, s využitím kvalitních a trvale obnovitelných produktů. Důraz je kladen i na originální a extravagantní doplňky v kombinaci s hřejivými a měkkými materiály.

Moderní dnešek s retro včerejškem dohromady

House of Elegance: jednoduchá elegance s retro prvky

Retro styl zažívá svůj opakovaný boom a proniká z každodenních oblastí života i do našich domácností. Souhra rezervované elegance a lehké jednoduchosti s nádechem moderny se prolíná se vzpomínkami na minulost. House of Elegance sází na podzimní barvy zelených a hnědých odstínů, připomínající poklady ze šperkovnice - zlatá, stříbrná, smaragdově zelená a zeleň polodrahokamu. „Jako protiklad bílých ploch s dominantními vzorovanými oblastmi hravě vynikají materiály, jakými jsou například samet či hedvábí v kombinaci s lesklými prvky. Interiér vzhledově odlehčí a dodají mu jistou extravaganci,“ říká Tomáš Tiurin, odborník na bydlení z projektového marketu Hornbach.

Magic Moments: teatrální, pohodlné a útulné

Sváteční a teatrální atmosféra je vstupenkou k hřejivě útulnému interiéru ve stylu Magic Moments. Elegantní svět barev na čele se sytou podzimní rudou, mahagonovou hnědou a burgundskou červenou nachází inspiraci v květech, bobulích, ovoci a také v lidových tradicích, které dodávají interiéru nádech harmonie. Absolutního pohodlí a útulnosti docílíte bytovými doplňky, jako jsou polštáře, závěsy s očky či obrazové rámy. V kurzu jsou také třásně - cokoliv střapaté se ve vašem interiéru postará o módní akcent elegance. Charakteristiku podzimních dnů dosáhnete mosaznými lampami a stolky v kombinaci s lesklými a zářivými bytovými doplňky.

Modern Rustic: přírodní, ekologické, moderní

Bydlení ve stylu Modern Rustic je názornou ukázkou toho, že i moderní bydlení si velmi dobře rozumí s přírodními a trvale udržitelnými prvky. Tento interiérový koncept sází na vysoce kvalitní, přírodní, elegantní a přitom nadčasové doplňky s dlouhou životností. Tón udávají přírodou inspirované jednoduché teplé odstíny. „Typická pro tento styl je kombinace betonu a dřeva, kterou zútulňují hřejivé materiály jako kožešina, měkké polštáře, útulné sedací prvky, otevřený oheň a svíčky. Příjemný pocit dotvářejí lněné materiály, vlněné koberce a polstrování,“ vysvětluje Tomáš Tiurin z Hornbachu.

Scandinavian Touch: Nadčasový design se severským nádechem

Vzdušná atmosféra skandinávského interiéru je stvořená pro všechny, kteří si zařizují svůj první příbytek. Světlé pastelové odstíny s nádechem chladivého sorbetu zaručují povznášející klid, který je v tomto stylu naprosto klíčový. „Barvy inspirované přírodou jako šedá, krémově růžová a máslově bílá vytvářejí přátelskou atmosféru plnou pohodlí a severské nadčasovosti,“ dodává Tomáš Tiurin. Styl zařízení v sobě spojuje univerzální plochy a přírodní materiály. Charakteristickými prvky je světlé dřevo, vintage vzhled, mramorové tapety a chladivá modrá.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry