Vánoční svátky ve stylu našich babiček

Vánoční elektrické svíčky

Letošní Vánoce ovládne starorůžová. Barva, která připomene dobu našich babiček a naladí na sváteční notu. V období vánočních svátků na sebe nechte dýchnout kousek nostalgie, atmosféru doladí nejen tradiční písničky, ale i kombinace krásných doplňků a romantických barev.

Nejkrásnější svátky roku se letos ponesou v barvách doby našich babiček. Trendem letošních Vánoc budou odstíny starorůžové, které v kombinaci s bílými, stříbrnými a zlatými prvky dokáží navodit skutečně okouzlující slavnostní atmosféru.

Tradiční či moderní ozdoby?

K vánočním trendům se přidají klasické vánoční motivy, jako jsou hvězdy, srdce, zvonečky nebo svíčky, a to v různých tvarech a barevných provedeních. Starorůžová si pro tuto sezónu podmanila nejen svět vánočních ozdob, ale atraktivní je také pro bytové designéry. „V nabídce našeho hobby marketu můžete najít i netradiční doplňky. K těm jedinečným patří péřové boa, kterým můžete nahradit klasický vánoční řetěz,“ nastiňuje Daniel Brychta, odborník z oddělení dekorací projektových marketů Hornbach. Péřové boa v délce 184 cm je k dostání v několika barevných provedeních, a vánočnímu stromečku dodá nádech luxusu, elegance a vznešenosti. Jemnost výzdobě bytu či štědrovečerního stolu dodá umístění perlového řetězu. Jeho propojení s dekorativní organzou v mnoha barevných kombinacích vykouzlí náladu přesně dle vašich představ.

Návrat barev starých časů

Vzpomínáte si na vánoční ozdoby vašeho dětství, které jste našli v krabici po své babičce? Ručně malované vánoční koule, sněžítka s dětskými motivy či barevné ptáčky na klipech si pamatuje jistě každý z nás. Pokud toužíte zažít podobnou atmosféru Vánoc jako kdysi vaši prarodiče, zkuste vsadit právě na podobnou výzdobu. „Již klasikou mezi vánočními dekoracemi se staly, Betlémy s porcelánovými postavičkami nebo různé závěsné vánoční řetězy a figurky nejrůznějších tvarů,“ dodává Daniel Brychta z Hornbachu.

K Vánocům patří lesk, světélka a třpytky

Období Vánoc vyžaduje jedinečnou výzdobu, po které nesaháme po zbytek roku. Hlavní roli hraje všechno, co se třpytí, svítí a leskne. To dodává Vánocům patřičné kouzlo. Na pultech prodejen se dá vybrat z nepřeberného množství vánočních LED řetězů s variabilním počtem diod, rozmanitých tvarů i barev. Pro využití v interiéru se hodí například LED řetěz „kouličky“. Měří téměř čtyři metry a je na něm umístěno 80 diod. Zajímavou novinkou je LED řetěz s 20 diodami napájený na baterii, doplněný o kabel s formovatelným drátkem, díky kterému se dá jednoduše tvarovat. Do exteriéru jsou naopak ideální řetězy s více diodami, které dokonale osvětlí i větší plochy. K využití se nabízí LED řetěz s 560 diodami v celkové délce 5,6 metru. Aby LED světélka nepůsobila stroze, dají se doplnit umělým chvojím nebo závěsnými ozdobami.

Využijte i darů přírody

Vůně pomeranče, hřebíčku, skořice či badyánu se nezaměnitelně spojují s atmosférou Vánoc. Aromatická koření a sušené kousky ovoce poslouží také jako dekorační kousky, které se dají nenásilně zakomponovat do vánoční výzdoby. Kolečka pomeranče, svazek skořice či jednotlivé kousky hřebíčku volně položené na zlaté organze příjemně obohatí atmosféru štědrovečerního stolu. Sušené plátky pomeranče, přírodní šišky nebo uschlé větvičky keře šípku se hodí i na dozdobení vánočního stromku či umělého chvojí. Pro třpytivější nazdobení se dají použít třeba barevné laky ve spreji a výroba vánočních ozdob se tak stane zábavou pro celou vaší rodinu.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky