Velikonoční recept na slané chuťovky

Velikonoční recept na slané chuťovky je velmi jednoduchý, dobrý a ještě pěkně vypadá. Základní surovinou jsou přitom vejce, která k Velikonocům patří, jako symbol jara i znovuzrození.

Plněná kuřátka

Symbolem Velikonoc jsou vejce, která značí zrození nového života. Chcete o letošních Velikonocích udělat radost vašim dětem i mile překvapit návštěvu? Vyrobte vajíčková kuřátka – nejen že výborně chutnají, ale i roztomile vypadají. Navíc při jejich výrobě skvěle využijete získanou koledu.

Potřebné suroviny:

Vajíčka 12 ks

Poctivá majonéza Vitana 100 ml

Posekaná jarní cibulka 2 ks

Sůl a pepř  dle chuti

Hořčice 2 lžičky

Na zdobení:

Mrkev 1 ks

Pepř černý celý Vitana 1 balení (20 gramů)

Příprava:

Nejprve uvařte vejce natvrdo. Následně je oloupejte, odkrojte vrchní třetinu a vyndejte žloutky; ty si odložte na později. Aby vajíčka mohla rovně stát, odkrojte malý kousek ze spodní části. Vedle v misce rozmačkejte vidličkou žloutky, přidejte pokrájenou cibulku, pepř, sůl, kvalitní majonézu a vše důkladně promíchejte. Vzniklou směsí plňte vajíčka zbavená žloutků (můžete využít zdobicí sáček) a potom je opatrně přiklopte vrchním dílem. Pak už jen zbývá vajíčka dozdobit. Z mrkve vykrojte zobáčky, kuličky pepře použijte jako oči a roztomilá kuřátka jsou na světě!



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend