Zateplování střech a fasád: od teorie zateplování k praxi

Letošní ročník Akademie zateplování se uskuteční v Ostravě, Brně a Praze. Kurzy Zateplování v praxi se budou konat v Praze, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem, Otrokovicích a Pardubicích. Na rozdíl od předchozích let se semináře budou věnovat zejména problematice zateplení střech a možnosti realizace fasády suchou cestou.

V únoru odstartuje již šestý ročník odborných seminářů Akademie zateplování. Stejně jako v předchozích letech bude hlavním cílem poskytnout ucelené odborné informace projektantům, architektům a energetickým specialistům pro navrhování a projektovou přípravu. Půldenní program odborných seminářů Akademie zateplování se oproti předchozím ročníkům zaměří na dva nosné okruhy problematiky zateplování. Dopoledne se ponese ve znamení zateplení střech. V druhém bloku přijde na řadu téma větraných fasád.

Na konci února se semináře od počátečního řešení návrhu posunou k samotné realizaci v kurzech čtvrtého ročníku názorných seminářů Zateplování v praxi. Tato školení jsou určena zejména pro řemeslníky, zaměstnance i majitele stavebních firem a technický dozor. Hlavní náplň kurzů bude také věnována zateplení střech a větraným fasádám. Zateplování v praxi navíc přinese ukázky řešení suché výstavby a odpolední praktické školení ve venkovním prostředí. Odpolední speciál představí inovativní, snadný a rychlý způsob zateplení foukanou minerální izolací, který je vhodný jak pro zateplení novostaveb, tak rekonstrukcí. Seznámí s druhy foukaných minerálních izolací, ukáže příslušné druhy strojů a na závěr předvede praktickou ukázku zateplení střechy.

„K myšlence zaměřit se na jednu oblast zateplování detailně nás přivedly zkušenosti z předchozích ročníků a náměty posluchačů, kteří si přejí získat opravdu ucelené informace a samozřejmě dostat možnost vyzkoušet si vše důkladně také v praxi,“ vysvětluje aplikační manažer Knauf Insulation, Ing. Milan Pokryvčák, MBA.

Absolvování Akademie je hodnoceno v rámci celoživotního vzdělávání České komory autorizovaných inženýrů a techniků ČKAIT i České komory architektů ČKA. Účastníci kurzu Zateplování v praxi získají certifikát o školení tzv. Osvědčení o zaškolení.







Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy