Počasí na houpačce: dnes bouřky, od pátku ochlazení o 15 °C!

TNBiz, 16.4.2015

Příliv velmi teplého vzduchu bude podle ČHMÚ pokračovat stejně jako v předchozích dnech během dneška, pak začne republiku ovlivňovat zvolna postupující studená fronta. Meteorologové očekávají, že rekordní teploty mohou během čtvrtka dosáhnout stanice umístěné hlavně na jihu republiky, tedy v Jihočeském a Jihomoravském kraji a na Vysočině.

V pátek už se počasí oproti předchozím dnů dramaticky změní, výrazně se ochladí. Zatímco ve čtvrtek se rtuť teploměru bude pohybovat až kolem 25 °C, v pátek se teploty budou pohybovat kolem 10 °C. 

Čtvrtek

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, přes den od severu přibývání oblačnosti, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Později večer na severu a severovýchodě místy déšť. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 20 - 24 °C, na severu území kolem 18 °C, v 1000 m na horách kolem 13 °C, na Šumavě 17 °C, uvádí ČHMÚ. 

Pátek

V pátek bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Později večer od severu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 10 - 6 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na jihu a jihovýchodě území 12 - 16 °C.

Sobota

Oblačno, ojediněle, na horách na severu a severovýchodě místy přeháňky. V polohách nad 700 m přeháňky sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 7 - 11 °C.

Neděle

Polojasno až oblačno, ojediněle, na horách na severu a severovýchodě místy přeháňky, nad 700 m sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky