Proč mám ráda klasiku a jak může nábytek přispět kvalitě partnerského soužití

Manžel je kutil. Zahradní a dílenský. Dílna a zahrada jsou místy, kde tráví většinu volného času se svým nářadím. Co s tím?

Jsem žena činu a proto krize v našem vztahu netrvala dlouho. Manželovo hobby mi nikdy nevadilo, ale začala jsem být háklivá na chvíle, kdy se vracel ze své dílny domů. Býval nervózní až nerudný a mně docházela trpělivost.

„Nemůžu najít co potřebuju. Na ponk jsem si odložil šroubovák a za pět minut tam nebyl. Kdyby tak ta skříň na nářadí měla o foch víc.“

To je jen drobná ukázka prezentovatelné části projevů jeho nespokojenosti, jež postupně ovládala naše společné chvíle. Uvědomila jsem si, že je nejvyšší čas začít jednat. Vše jsem si řádně promyslela a spustila akci s názvem Dílna a já nebo já a dílna.

 

 

 

Nejdříve jsem si na internetu podle referencí vytipovala osvědčeného dodavatele, který nabízí kvalitní dílenský nábytek průmyslovým závodům ale také kutilům, jakým je právě můj manžel. Domluvila jsem se s jedním z technických poradců této firmy, aby se ve vší diskrétnosti v době mužovy nepřítomnosti u nás zastavil a podle současného stavu dílny připravil konkrétní návrh dodávky dílenské sestavy pro tyto prostory. Vše proběhlo hladce a profesionálně a došlo i na kávu, u které mě sympatický zástupce firmy ujistil, že budu určitě spokojená.

A tak se také stalo. Vybavení dílny dorazilo v plánovaném termínu a parta šikovných montérů uvedla vše do provozu, než se můj manžel vrátil z práce. Nenápadně jsem sledovala jeho první kroky, které jako vždy směřovaly do dílny. Dodnes spolu vzpomínáme na první slova, která plná nadšení a trochu zmateně opustila jeho ústa: „Na celém světě miluju jen tebe a tenhle dílenský stůl!“

A jaké je pointa mého příběhu? Můj milovaný manžel se ze svého království vrací usměvavý a spokojený a díky tomu, že mu jde práce lépe od ruky, zbývá nám teď mnohem více času na chvilky, kdy všechny ty skříně, ponky a svěráky necháváme za zavřenými dveřmi. A to i v rámci romantických večerů, kdy z parkové lavičky v naší zahradě pozorujeme za měsíčního svitu další a další sladké plody jeho nadšeného kutilství.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky