Nový způsob stavby rodinných domů na IBF

Na mezinárodním stavebním veletrhu IBF Brno 2011 prezentovala společnost GOLDBECK Prefabeton, s.r.o. novinku v oblasti výstavby rodinných domů SKELETSYSTEM GOLDBECK. Během veletrhu měli návštěvníci brněnského výstaviště možnost navštívit stánek společnosti GOLDBECK Prefabeton a seznámit se s prvním systémem pro stavbu rodinných domů, který využívá konstrukci montovaného železobetonového skeletu. Tato metoda vyniká oproti ostatním způsobům výstavby zejména minimalizací zemních prací díky bodově podepřené základové desce, rychlostí realizace hrubé stavby, dlouhou životností a naprostou variabilitou fasády i vnitřní dispozice objektu. Na veletrhu byl o informace o tomto systému velký zájem.

 

SKELETSYSTEM GOLDBECK je stavební systém vyvinutý pro stavbu rodinných domů, využívá však zkušenosti a technologie doposud běžné převážně u mnohopodlažních objektů a kancelářských budov. Systém umožní nejen realizaci hrubé stavby v řádu dní, ale také velkou variabilitu fasády i dispozice celého domu. Objekt je navíc možné v budoucnu měnit, upravovat dispozici, posunout vnitřní stěny, přistavět další část či patro a podobně, aniž by se jakkoliv ovlivnila nosná konstrukce stavby.

 

„Jde vlastně o takovou stavebnici, ze které vytvoříte kostru domu. Volba fasády, dispozice a celkového vzhledu domu je pak zcela neomezená. Můžete použít cihly, dřevo, rovnou střechu, sedlovou střechu, vybudovat pasivní dům, cokoliv budete chtít,“ přibližuje Petr John, jednatel společnosti GOLDBECK Prefabeton.

 

Na veletrhu IBF Brno 2011 prezentovala společnost GOLDBECK Prefabeton všechny výhody SKELETSYSTEMU GOLDBECK, cenové kalkulace, případové studie i konstrukční detaily. Na stánku společnosti byl systém představen i názornou videoprojekcí a k vidění byly i reálné ukázky skladby stěn.

 

Animaci představující princip tohoto nového stavebního systému mohou zájemci shlédnout i na webových stránkách: http://www.skeletsystem.cz/pro-zakazniky/video.html.

 

SKELETSYSTEM GOLDBECK nedávno získal čestné uznání od České stavební akademie v soutěži Výrobek roku 2010. Od roku 2010 je systém také chráněn užitným vzorem.

 

Společnost GOLDBECK Prefabeton působí na trhu již více než 50 let. 10 % trhu se stropními konstrukcemi a 50 % všech panelových stropních dílců v ČR tvoří produkty s názvem STROPSYSTEM GOLDBECK, na který SKELETSYSTEM GOLDBECK navazuje co by komplexní řešení.

 

Další informace:

www.goldbeck.cz

www.skeletsystem.cz

www.bvv.cz/ibf



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy