Tipy na zařízení jídelny - pro každého, kdo hledá nápady, jak zařídit či obměnit svou jídelnu je zde inspirace

Redakce, 19.4.2023


Zdroj: Moebelix Zdroj: Moebelix

Jídelna může být jak plnohodnotným prostorem, tak nedílnou součástí kuchyně. Její vybavení je tomuto aspektu potřeba přizpůsobit. U samostatných jídelen si můžeme dovolit okázalejší reprezentativní charakter a velkorysé vybavení jak co do designu, tak co do velikosti. V kuchyních je většinou potřeba se více přizpůsobit omezením daným dispozicí a samozřejmě také dbát na stylové sjednocení s kuchyňskou linkou.

Dva způsoby, jak zařídit jídelnu

Podle trendů – a jaké to aktuálně jsou? Ostré hrany a rovné linie minimalismu vystřídal organický design a měkkost.  Momentálně jsou trendy kulaté stoly,  nejlépe z hřejivého masivu příjemné na pohled i na dotek. Doplňují je židle  oblých tvarů, a to jak ze dřeva, tak v kombinaci s čalouněním. V potahových látkách se aktuálně uplatňuje především samet, ale také další tkaniny s výraznou texturou, jako je buklé, velur nebo manšestr. Oblíbeným prvkem jsou také opěradla nebo sedáky s vídeňskou pleteninou (židle Spy).

Barevnost vychází z monochromatického konceptu, v centru pozornosti je především ladění tón v tónu od hnědé přes béžovou a pískovou až po krémovou. O kontrast se v takovém případě postarají černé nebo tmavě hnědé akcenty. Jinou variantou je kombinace už zmíněných odstínů s dalšími barvami zemité škály, jako je cihlová, modrošedá nebo zelenohnědá.

Podle vybraného stylu – jako je skandinávský, industriál, rustikální, boho, retro a mnoho dalších. Zkrátka, na výběr je z opravdu široké nabídky přístupů. Vybere si každý podle svých preferencí, potřeb i vkusu. Zdobnější styly jsou určené všem, kteří se potřebují nejen v jídelně cítit útulně a „zabydleně“. Jednodušší až strohé, ale praktické vybavení zase bude sedět těm, kteří neradi tráví čas úklidem a ke svému přemýšlení i relaxu potřebují především prostor. Více praktických tipů  i inspirace  k jednotlivým stylům najdete na našem blogu.

Náš tip pro malé prostory: Řešením u kuchyně na míru  může být barový pult jako prodloužení pracovní desky, který vhodně doplní designové stoličky. Jinde se bude hodit kompaktní stůl s čtvercovou deskou a židlemi bez opěrek, které lze pod desku plně zasunout. Tam, kde se opravdu nedostává místa, přichází ke slovu nástěnný sklápěcí stolek a skládací židle.

Pro každého, kdo hledá nápady, jak zařídit, obměnit či pozvednout svou jídelnu, má Möbelix inspiraci. Široká nabídka produktů v prodejnách i e-shopu představuje řešení pro každou náturu a situaci. A to včetně stolování v malých kuchyních.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry