Jak si udělat z domova oázu wellness - nechte se inspirovat

Redakce, 20.1.2023
Zdroj: Moebelix

Proměňte svůj domov v oázu wellness

Psychohygiena nabyla v posledních náročných letech na svém významu. Každý už dnes také ví, že rčení „ve zdravém těle zdravý duch“ platí i v opačném gardu.
V chladných měsících obvykle trávíme více času doma, a tak je ideální příležitost najít si čas na tři R: rozjímání, relax a rozmazlování.

Když se řekne wellness, každý si asi představí lázně, masáže nebo saunu. Wellness si však můžeme dopřávat i doma. Což řada lidí jistě ocení – mimo jiné i ve chvíli, kdy ceny všech těchto lákavých aktivit v profesionálních provozech stoupají. A nebo když se z důvodu horšího zdravotního stavu někteří nemohou vystavovat riziku nákazy.

Domácí lázně

Většinu wellness procedur máme nějak spojenu s vodou, ať už jsou to perličkové koupele, plavání ve vyhřívaném bazénu nebo už zmíněná sauna s ochlazením ve studené vodě. Koupelna se tudíž nabízí při uvažování, kde zřídit centrum domácího wellness, jako první. Pro začátek stačí vana, voňavé přísady do koupele a dřevěný kartáč nebo masážní žínka. Že nemáte vanu? Nevadí. Zvažte instalaci hydromasážního panelu do sprchového koutu. Po koupeli nebo vodní masáži se nezapomeňte zabalit do měkkého nahřátého ručníku či osušky.

Wellness nasucho

Příjemné chvíle zklidnění a odpočinku si však můžete užívat i mimo koupelnu. Co takhle vytvořit si v obýváku či ložnici koutek, kde se budete oddávat ničím nerušenému snění, meditaci nebo třeba aromaterapii? Může to být pohodlné křesílko,  či dokonce závěsné křeslo. Nebo relax prostor na podlaze v orientálním duchu s měkkým kobercem či kožešinami a záplavou pohodlných polštářků. Rozhodně by neměl chybět kam si můžete odložit s horkým čajem nebo voňavou kávou. Jako perfektní tečka poslouží romantické světlo lucernách a přírodní vůně linoucí se z difuzéru. Zda zvolíte klasiku s tyčinkami, nebo raději moderní elektrický, to už je jen na vás.

 

Zdroj: Moebelix.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky