pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  06.02.2024 00:00:00

Titul EY Podnikatel roku putuje letos v Pardubickém kraji do rukou Martiny Šmídlové, jež je následovnicí v rodinné dopravní a logistické firmě



Další regionální kolo soutěže EY Podnikatel roku, tentokrát Pardubického kraje, má letos první vítězku. Prestižní titul udělovaný společností EY pod záštitou hejtmana Pardubického kraje JUDr. Martina Netolického a nově také prezidenta republiky Petra Pavla, putuje do rukou podnikatelky Martiny Šmídlové z rodinné firmy Šmídl Holdingová Společnost a.s. Ta je ve svém oboru jedničkou mezi českými firmami bez zahraničního kapitálu. 

Rodinný holding, který Martina Šmídlová spoluřídí a spoluvlastní se svým otcem, má deset poboček a tři velká logistická centra. Pracuje zde dohromady přes 800 zaměstnanců a firma provozuje přes 500 vlastních vozidel zajišťujících vnitrostátní i mezinárodní dopravu. Firma usiluje o co nejnižší uhlíkovou stopu. Kontinuální investice do inovací a automatizace umožňují firmě růst a realizovat akvizice, díky nimž chce Martina Šmídlová ještě více proniknout na evropský trh. 

Martina Šmídlová, která se původně věnovala farmacii a až později vstoupila do rodinného byznysu zaměřeného na dopravu a logistiku, oslovila porotu vedenou loňským celorepublikovým vítězem soutěže EY Podnikatel roku Jakubem Havrlantem svým přístupem k byznysu, zaměstnancům i dobročinným aktivitám. V rámci nich podporuje práci s dětmi a mládeží či bezpečnost na silnicích.  

„Účast v soutěži mě přiměla ohlédnout se za tím, co jsme společně za těch více jak 30 let podnikání dokázali, kam jsme se posunuli. Velké poděkování patří porotě, ale také mým kolegyním, které mě přihlásily a především mému otci, který naši firmu před 34 lety založil a díky němu dělám to, co dělám,“ podělila se o své dojmy bezprostředně po převzetí ocenění Martina Šmídlová.

„Těší mě, že po dvou letech můžeme ocenit titulem EY Podnikatel roku opět osobnost z Pardubického kraje. Martina Šmídlová pokračuje v rodinné podnikatelské tradici a firmu dále zvelebuje a posouvá. Líbí se mi, že se věnuje oblasti udržitelnosti,“ uvedla k výběru letošní laureátky Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY Česká republika. 

„V Pardubickém kraji máme mnoho středně velkých a velkých firem, které však stále můžeme nazvat jako rodinné. O to více mne těší, když se jedná o firmy, které si uvědomují svoji sounáležitost s místem, odkud vzešly a kde působí a snaží se podporovat řadu aktivit i mimo podnikání. Rodinný holding Šmídl je jednou z těchto firem, což ostatně ocenila i nezávislá porota. Budu rád, pokud podobných příkladů v našem regionu bude stále více,“ dodal Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje, jež je tradičním partnerem a podporovatelem soutěže. 

Jména letošních celostátních vítězů jednotlivých kategorií budou vyhlášena 6. března 2024 na pražském Žofíně. Celorepublikový vítěz bude tradičně vyslán na světové finále, kde bude spolu s ostatními národními vítězi z téměř šedesáti zemí světa usilovat o titul EY Světový podnikatel roku. 

Partneři soutěže EY Podnikatel roku 2023

Oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2023 je BMW Czech Republic s.r.o. Hlavním partnerem soutěže je Česká spořitelna a.s. Partnerem soutěže je společnost SAP.
Hlavním spoluorganizátorem je deník MF DNES a iDNES.cz. Hlavními mediálními partnery jsou
Česká televize a magazín Forbes, mediálními partnery soutěže jsou Český rozhlas, Seznam Zprávy a CZECH CRUNCH. Soutěž podporují agentura CzechInvest a Asociace společenské odpovědnosti. Soutěž se koná pod záštitou prezidenta České republiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688