Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  18.01.2019 08:54:07

Moneta chce změny v podmínkách převzetí Air Bank a Home Credit SK. Prodala se ziskem další balík pohledávek


Moneta Money Bank včera po skončení obchodování informovala, že dokončila proces due diligence společností Air Bank a české a slovenské části Home Creditu. Na základě toho se představenstvo rozhodlo pokračovat v zamýšlené akvizici těchto společností, avšak na základě nové situace na kapitálových trzích a také zpětné vazby od akcionářů bude požadovat změnu některých podmínek transakce. Mezi ně patří budoucí správa společnosti, ocenění transakce a její financování. Po případném dojednání nových podmínek bude transakce předložena akcionářům na valné hromadě. V současné době nedokážeme posoudit, do jaké míry je za snahou o změnu podmínek také výsledek due diligence a zda by management při neúspěchu ve vyjednávání od transakce odstoupil. Vzhledem k negativní reakci, která následovala po původním oznámení akvizice, považujeme zprávu o možnosti změny podmínek minimálně z krátkodobého pohledu za pozitivní. Dodáváme, že Moneta měla zaplatit za společnosti 19,75 mld. , z čehož 6,75 mld. mělo být zaplaceno v hotovosti a 13 mld. v nových akciích, které měly být vydány za 78,5 /ks.

Moneta dále oznámila, že v lednu prodala další balík nevýkonných retailových pohledávek, z nichž zrealizuje mimořádný zisk před zdaněním cca 100 mil. . (Roční zisk Monety za r. 2018 management odhaduje na cca 4,1 mld. ). Moneta chce letos prodat další nesplácené úvěry v nominální výši cca 1,5 – 2 mld. . Moneta již dříve avizovala, ze po výrazných prodejích pohledávek v minulém roce, kdy realizovala mimořádný zisk více jak 1 mld. , bude pokračovat v menším objemu i letos. Přesto považujeme zprávu za mírně pozitivní.


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688