TNBiz (TN.cz)
28.05.2018 21:13:31

Evropa bouří, meteorologové zaznamenali statisíce blesků

Meteorologové varují před silnými bouřkami, které by měly zasáhnout zejména Čechy. Už nyní se Evropa setkává s poměrně zásadní bouřkovou aktivitou. Jen za posledních 48 hodin udeřilo v oblasti Evropy více než 400 tisíc blesků.

Jen za posledních 48 hodin zaznamenali meteorologové portálu Blitzrtung.org více než 400 tisíc blesků, což je poměrně veliké číslo, uvádí portál Severe Weather Europe. Obvykle jednotlivé bouřky provází jednotky až desítky tisíc blesků.

 

Vysokou aktivitu hlásí také z oblasti britských ostrovů. Lovci bouřek slaví a vyráží na cesty, sociální sítě tak zaplavily fotografie blesků a bouřek z celé Evropy.

 

Jedná se o poměrně vysokou aktivitu, i čeští lovci bouřek jsou v pohotovosti a připravují své fotoaparáty.

 

Meteorologové totiž vydali výstrahu před silnými bouřkami pro většinu Čech, výstraha je platná až do následujícího dne.

 

 

Například loni v červnu zasáhlo ČR ohromné množství blesků. Díky tomu, že se spojilo hned několik bouřek dohromady, zaznamenali meteorologové za 24 hodin téměř 300 tisíc blesků.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty