Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  13.05.2014 12:22:39

Investoři i nadále sledují vývoj na Ukrajině a určitá nejistota je znát i z reakcí finančních trhů.

Investoři i nadále sledují vývoj na Ukrajině a určitá nejistota je znát i z reakcí finančních trhů. Minulý týden proběhlo zasedání ECB, kde podle očekávání nedošlo k žádné změně měnové politiky. Po tomto zasedání začal výrazně posilovat americký dolar vůči euru. Spekulace z Libye o nezvýšení vývozu ropy a již zmíněná nestabilita na Ukrajině vyvolala krátkodobý růst její ceny.

Trhy si minulý týden nepřipsaly výrazné zisky, o to víc bude sledováno reportování výsledků tento týden. Počátkem týdne obdržíme výsledky od společností Airbus, EasyJet, ThyssenKrupp nebo OMV. Ve středu bude výsledky vyhlašovat japonská automobilka Mitsubishi, dále finanční domy jako Allianz, KBC nebo Generali. Ke konci týdne jistě investorům neuniknou zprávy amerického řetězce Walmart. Především díky velkým strategickým intesticím, které by měly mít dopad v dlouhodobém horizontu, se neočekávají ohromující výsledky.

Možná než na vyhlašování zisků společností se budou trhy zaměřovat na makrodata. V USA se bude jednat a maloobchodní prodeje. Ty spolu s očekávaným dosažením dvouprocentní úrovně indexu spotřebitelských cen by měly prokázat jisté zesílení americké ekonomiky. V Evropě bude důležitý ZEW ekonomický sentiment a HDP eurozóny. Odhaduje se opět mírný růst, který je však tažen především ekonomikou Německa. Harmonizovaný index spotřebitelských cen ve čtvrtek opět prokáže, že se eurozóna potýká s nízkou úrovní inflace, na kterou bude ECB reagovat nejdříve příští měsíc na dalším zasedání. Japonsko vyhlíží růst HDP na úrovní 4%, který je tažen především krátkodobě zvýšenou spotřebou z důvodů uvalení vyšší spotřební daně od 1. dubna. Podstatné budou i předpovědi vývoje ruského HDP. To nám může napovědět, jakým směrem se budou ruské trhy ubírat a jaký další dopad má a bude mít krize na Ukrajině.

Tomáš Daňhel

Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688