Klienti VZP mohou letos na příspěvcích čerpat přes 700 mil. korun - VZP ČR

Klienti VZP mohou letos na příspěvcích čerpat přes 700 mil. korun

1. 2. 2021

Praha, 1. únor 2021 – Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky letos připravila v rámci preventivních programů pro své klienty téměř ¾ miliardy korun. „Jakkoli jsme v systému zdravotního pojištění museli zohlednit zvýšené náklady způsobené pandemií, považuji za velmi dobrou zprávu, že se nám i přes to podařilo navýšit prostředky na preventivní programy pro naše pojištěnce. Ve srovnání s rokem 2020 jde v oblasti příspěvků z fondu prevence meziročně o téměř devíti procentní nárůst (8,8 %), což je pro rok 2021 v absolutním vyjádření 710 miliónů korun.“ Uvedl to náměstek ředitele VZP ČR pro oblast služeb klientům Ivan Duškov. Všeobecná zdravotní pojišťovna tak zahájila nové období pro podávání žádostí o příspěvky z fondu prevence pro rok 2021.

Ilustrační obrázek

Struktura našich klientských programů je pro letošní rok orientována především s ohledem na jejich medicínský přínos, a to jak v oblasti prevence, tak i při vzdělávání a výchově ke zdravému životnímu stylu. Jednotlivé klientské programy a jejich dílčí projekty jsou pak odrazem strategického rámce rozvoje péče o zdraví v České republice do roku 2030, který schválila Vláda České republiky v loňském roce,“ dodává náměstek ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny Ivan Duškov. Nabídka příspěvků z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky je definována jako kompenzace finančních nákladů, které klient VZP ČR vynaloží v souvislosti s absolvováním aktivit prevence nad rámec hrazených zdravotních služeb. Všechny programy a dílčí projekty jsou přitom za strany Všeobecné zdravotní pojišťovny posuzovány nejen z hlediska efektivity a účelnosti, ale také z pohledu hospodárnosti vynaložených finančních prostředků.

Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky nabízí celkem 25 typů příspěvků a při jejich nastavování, byly zohledněny jak náměty klientů, tak i odborných společností. „Věřím, že i do budoucna přetrvá zájem našich klientů o příspěvky, které jsou orientovány na očkování, nebo pro maminky a miminka, případně, že naši pojištěnci využijí i zcela nové příspěvky, které zavádíme. Jako příklady mohu uvést zdravotnické prostředky na radiační terapii, nebo příspěvek na psychosociální podporu,“ uzavírá Ivan Duškov.

Podrobnosti o jednotlivých výhodách a příspěvcích pro klienty Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky najdete na internetových stránkách VZP ČR.

Milan Řepka
mluvčí společnosti


Zařazenopo 25.01.2021 00:01:00
ZdrojVZP
Originálvzp.cz/o-nas/aktuality/klienti-vzp-mohou-letos-na-prispevcich-cerpat-pres-700-mil-korun

Související témata

VZP


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V