TNBiz (TN.cz)
Cestování  |  13.12.2019 05:53:58

Kdy objednat dárky, aby dorazily do Vánoc? Obchody prozradily termíny

Nakupování dárků přes internet se těší čím dál větší oblibě. Je však potřeba si dát pozor na termín, do kdy zboží objednáváte. Obchody jsou před Vánoci přetížené, a snadno se tak může stát, že balíček nedorazí včas pod stromeček.

Největší české internetové obchody se na Vánoce řádně připravují, přesto však varují své zákazníky, aby nenechávali nákupy na poslední chvíli. Alza.cz bude doručovat i na Štědrý den a při osobním odběru na pobočkách a v AlzaBoxech stihne dodávat objednávky i z 23. prosince. 

"Pokud zákazník objedná zboží do 23. prosince do 18:00, může si jej vyzvednout v AlzaBoxech nebo na našich prodejnách ještě na Štědrý den; otevřeno máme do 12:00 (mimo OC). Pokud zákazníci využívají služeb přepravců jako např. Pošta, Geis atd., zde doporučujeme objednat zboží nejpozději 17. prosince," uvedl ředitel Alzy Miroslav Kövary. 

Dva týdny před Vánoci navíc spouští na svém webu tzv. garanci doručení. Způsob dopravy, u kterého e-shop zaručuje dodání do Štědrého dne, bude jasně označen vánočním stromečkem. 

Mall.cz svým zákazníkům radí, aby s výběrem dárků neotáleli a do objednávání se pustili co nejdříve. Při doručení na adresu by si měli dárky objednat do 19. prosince do 20:00. Opozdilcům, kteří to nechají na poslední chvíli, doporučuje e-shop zvolit vyzvednutí na pobočkách Mall Shop. 

"Garantujeme dodání objednávek vytvořených 22. prosince do 20 hodin, ty si budou moci zákazníci vyzvednout následující den. Do Mall Boxů budeme doručovat také ještě 23. prosince, přičemž zákazníci musí vytvořit objednávky do 22. prosince. U partnerských Mall Pointů je potřeba počítat s větší časovou rezervou, do Vánoc doručíme zásilky vytvořené do 19. prosince," sdělila redakci TN.cz mluvčí obchodu Pavla Hobíková.

Obchod s elektronikou Datart umožňuje zákazníkům objednávání i 24. prosince. "Zboží si budou moci vyzvedávat na prodejnách na Štědrý den v dopoledních hodinách. Tisíce položek z naší nabídky máme skladem na prodejnách, toto zboží si lidé mohou rezervovat v e-shopu ještě hodinu před zavřením dané prodejny a do 60 minut na prodejně vyzvednout," uvedla mluvčí Datartu Eva Kočicová.

"Zboží, které bude potřeba přivézt na prodejnu z centrálního skladu, je potřeba objednat 23. prosince s doručením do prodejen v Praze nebo ve středních Čechách a vyzvednout si je 23. prosince dopoledne. Zboží s doručením do prodejen mimo Prahu mohou lidé objednávat 22. prosince večer a bude pro ně přichystané k vyzvednutí 23. nebo 24. prosince dopoledne," dodala Kočicová. 

Chystáte-li se na internetu nakoupit dětem hračky, oblíbené obchody Bambule a Sparkys varují, abyste zboží objednali do 17. prosince.  "Za včasné doručení u pozdějších objednávek nemůžeme ručit. Bohužel neposkytujeme možnost příplatku za rychlejší doručení," sdělila mluvčí společnosti Wormelen Group, do které oba řetězce hračkářství spadají, Kristýna Bzenecká. 

Tentýž termín potvrdil i mluvčí obchodu Electro World Tomáš Kovářík. "Myslíme však i na zákazníky, kteří budou nakupovat dárky po tomto datu a těm nabízíme možnost si zboží přes náš e-shop zarezerovat a poté vyzvednout a zaplatit na jedné z našich 19 kamenných prodejen," uvedl Kovářík. 

Pokud elektroniku budete kupovat v e-shopu CZC.cz, měli byste tak učinit do 16. prosince. Při osobním odběru můžete objednávat až do 20. prosince. 

Rovněž IKEA doporučuje nákup provést do 16. prosince.

 

 

 

S výběrem oblečení v obchodě ZOOT si naopak můžete dát načas. "Na naše výdejny po celé ČR stihneme dodat věci objednané do pátku 20. prosince do 12:00. V hlavním městě pak na výdejny dodáme věci objednané do pondělí 23. prosince do 12:00," informoval mluvčí ZOOT Tomáš Holý.

 

Nezapomeňte však vzít v potaz, že i přepravní společnosti potřebují čas na doručení. Pokud si tedy objednáváte zboží domů nebo na poštu, tak se termín může lišit. Na jejich přehled se můžete podívat v následující tabulce. 

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/640x800/Dec2019/2341651.jpg?d41d

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688