Šmarda a Staněk poslali vzkaz. Takhle se smějí vládní krizi

Zatímco Česko už několik měsíců řeší, kdo bude ministrem kultury, současný šéf resortu Antonín Staněk (ČSSD) si dělá usměvavá selfie na festivalu Colours of Ostrava. Na fotce, kterou zveřejnil na twitteru, je navíc s Michalem Šmardou (ČSSD), který ho má nahradit.

Zemanem odmítaný Šmarda a současný ministr kultury Staněk zveřejnili svou rozesmátou selfie ve čtvrtek večer. "Colours of Ostrava: tak jsme se s Michalem zasmáli spikleneckým teoriím novinářů o mém odvolání," napsal k fotografii na svém twitterovém účtu současný šéf ministerstva kultury.

 

Oba pánové jsou přitom hlavními aktéry vládní krize, která už několik měsíců hýbe českou politickou scénou. Z toho si očividně ani jeden z nich hlavu neláme a zřejmě jsou v dobré náladě. Fotka okamžitě vzbudila emoce na sociálních sítích.

 

 

Na vysmáté selfie reagoval například europoslanec Tomáš Zdechovský (KDÚ-ČSL). "No Vy jste se moc nesmál," rýpnul si do Staňkova chování v posledních měsících. 

 

"Až se bude ČSSD po dalším volebním neúspěchu ptát, proč jí voliči nevěří, vzpomene si na tenhle tweet," komentuje Adam. "To se smějete celému národu? Už aby ČSSD navždy zmizela z politické mapy," vzkazuje oběma sociálním demokratům pan Miroslav.

 

Šmarda se pak navíc stihl vyfotit ještě s dalším členem vlády za ČSSD. Na festivalu ulovil ministra kultury Tomáše Petříčka. Ten se však na twitteru dušoval, že na akci rozhodně nepřijel kvůli Šmardovi. 

 

 

Důvodem vládní krize jsou právě trable okolo ministra kultury Antonína Staňka. Toho na přání předsedy ČSSD Hamáčka navrhl odvolat premiér Babiš už na konci května. Prezident Zemanto ale odmítal. Teprve minulý týden oznámil, že je připraven udělat to k poslednímu červenci. Zda na jeho místo jmenuje Michala Šmardu ale není jasné. Vedení ČSSD je v případě odmítnutí připraveno odejít z vlády.

 

 

Vše by snad měla vyřešit schůzka Andreje Babiše (ANO) s Milošem Zemanem. Ta se má uskutečnit na zámku v Lánech 24. července.


Zařazenopá 19.07.2019 11:07:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/smarda-a-stanek-poslali-vzkaz-takhle-se-smeji-vladni-krizi.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.