Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  26.10.2018 08:14:35

Americká ekonomika i ve třetím čtvrtletí pokračovala ve slušném růstu (Ranní zpráva z finančního trhu)

Včerejší zasedání ECB oslabilo euro proti dolaru. Dnešní čísla zisky americké měny potvrdí, když ukáží, že americká ekonomika ve třetím čtvrtletí dále slušně rostla. Motorem je stále soukromá spotřeba. Další zajímavé údaje ze světa nejsou v plánu. Regionální kalendář je pak úplně prázdný.

Osobní spotřeba dále táhne americkou expanzi

Americká ekonomika ve třetím čtvrtletí podle našeho odhadu znovu předvedla velmi solidní růst. Jeho hlavním tahounem byla, stejně jako v přechozích čtvrtletích, soukromá spotřeba. Podle všeho výrazný příspěvek přinesla také tvorba zásob. Ten ale vyrovnal zvýšený deficit zahraničního obchodu. Z pohledu měnové politiky by dnešní čísla měla potvrdit, že Fed směřuje k dalšímu zvýšení sazeb v prosinci.

Mario Draghi poslal euro na nejslabší hodnoty od srpna

Ačkoliv včerejší tisková konference prezidenta ECB M. Draghiho po zasedání Rady guvernérů nepřinesla nic významně nového, investoři si ji vyložili jako spíše holubičí a euro prodávali. Jeho kurz proti dolaru se tak dostal na více než dvouměsíční minimum. Při hodnocení ekonomiky eurozóny zněl M. Draghi znovu pozitivně, nicméně připomenul rostoucí rizika pro další expanzi. Současný slabší růst připsal jednorázovým problémům v některých zemích (jako třeba autoprůmyslu v Německu). Na odložení konce programu odkupu aktiv to pravděpodobně stačit nebude, nicméně ECB by mohla zvážit přidání cílených repo tendrů (TLTRO) ještě před červen 2019.

O měnové politice včera byla řeč i ve Spojených státech. Svůj první projev měl místopředseda FOMC Richard Clarida. Obhajoval v něm další utahování měnové politiky, nicméně holubičí nádech dostala jeho řeč, když mluvil o inflaci a inflačních očekáváních. 

Koruna ztratila své zisky po zasedání ECB

Po vyjádřeních členů bankovní rady T. Nidetzkého a M. Mory už jsme se včera žádného výstupu z ČNB nedočkali a do zasedání bankovní rady příští týden ani nedočkáme. Začíná totiž mediální karanténa, která trvá až do zveřejnění zápisu ze zasedání. Obchodování s korunou bylo včera velmi klidné. Kurz domácí měny proti euru se v průběhu dne nenápadně posunul o čtyři haléře k silnějším hodnotám. Odpoledne se tedy obchodoval za 25,83 CZK/EUR. Nicméně kurz domácí měny se svezl zpátky na své ranní hodnoty v průběhu tiskové konference po zasedání ECB. Další regionální měny dopadly ještě hůře a tak se česká měna stala jednookým králem, když maďarský forint mírně oslabil na 323,9 HUF/EUR a polský zlotý ztratil přibližně desetinu procenta na 4,311 PLN/EUR. Ani dnes nás žádné zajímavé údaje z regionu nečekají, a obchodování zůstane se vší pravděpodobností velmi klidné.
Autor: Viktor Zeisel

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688