Nová stříbrná mince Královské kanadské mincovny

Královská kanadská mincovna oslavuje kulturu původních obyvatel zářivě barevnou stříbrnou mincí s motivem slavnostně oblečeného tanečníka

Královská kanadská mincovna se připojila k 17. ročníku festivalu indiánské kultury First Peoples' House 17th Annual Pow Wow a odhalila zářivě barevnou stříbrnou sběratelskou minci, která oslavuje výjimečnou nádheru Fancy Dance, moderní formy původního umění, které je působivým a atraktivním vyjádřením hrdosti a dědictví původních obyvatel.

„Kulturní dědictví této země začíná u umění, hudby, tance a tradic původních obyvatel a je vzrušující vidět tyto tradice zobrazené na nové minci z Královské kanadské mincovny,“ řekl Marc Miller, sekretář parlamentu pro původní obyvatelstvo, který se zúčastnil odhalování mince. „Ve snaze o smysluplné smíření a budoucnost, ve které budou mít všichni původní obyvatelé skutečnou a spravedlivou šanci na úspěch, nám inspirující vzhled mince s indiánským tanečníkem připomíná význam uznání a oslavy tradic původních obyvatel.“

„Královská kanadská mincovna je pyšná na to, že může sdělit fascinující příběh Kanady prostřednictvím mince a oslavit původní národy. Kultura Inuitů a Métisů představuje základ pro dosažení tohoto cíle,“ řekla Jennifer Camelonová, prezidentka a generální ředitelka Královské kanadské mincovny. „Naše nádherně barevná mince oslavující umění Fancy Dance je jen další příležitostí pro původní umělce z celé Kanady, aby se podělili o svůj talent, tradice a kulturu.

Rubová strana mince s obrazem umělce z kmene Kanien'kehá:ka (Mahawků) Garrison Garrowa zachycuje pulsující energii moderního tanečního stylu pow wow: Fancy Dance. Rubové straně mince vévodí postava tanečníka. Díky jemnému propracování vzniká dojem energetického pohybu, zatímco použití barevných odstínů zvýrazňuje složitou povahu jeho slavnostního kostýmu. Od motivu mystického ptáka prérijních Indiánů po design zástěry Irokézů, celé řady motivů, textur a tradičních prvků (včetně posvátných orlích per) silně evokuje kulturní význam pow wow. Na druhé straně mince je portrét Její Výsosti Královny Elizabeth II od Susanny Bluntové.

Ražba zahrnuje limitovaný počet 3 500 kusů těchto stříbrných mincí s hmotností 2 unce(62,06 g) , které se budou prodávat za 189,95 kanadských dolarů a mohou se od dnešního dne objednávat přímo na čísle Královské kanadské mincovny 1-800-2 67-1871 v Kanadě, 1-800-268-6468 ve Spojených státech amerických nebo přes internet na stránkách http://www.mint.ca. Od 2. října 2018 bude možné mince zakoupit také ve speciálních obchodech Královské mincovny v Ottawě a Winnipegu, v obchodech, které jsou součástí Canada Post a u prodejců a distributorů globální sítě mincovny.

O Královské kanadské mincovně

Královská kanadská mincovna (Royal Canadian Mint) je královská korporace, která zodpovídá za ražbu a distribuci oběžných mincí v Kanadě. Společnost, která má certifikaci ISO 9001-2008 je považována za jednu z největších a nejpružnějších mincoven na světě a nabízí celou řadu speciálních vysoce kvalitních mincovních produktů a souvisejících služeb v mezinárodním měřítku. Další informace o mincovně, jejích produktech a službách naleznete na stránkách http://www.mint.ca.

Fotografie mince naleznete na adrese: https://www.dropbox.com/sh/94toln3vsnthkpm/AACZazyH7Bdlxbso_FTnYwUma?dl=0

Kontakt pro média:

Alex Reeves

hlaví poradce pro externí komunikaci

Královská kanadská mincovna

Tel: +1(613)949-5777, Email: reeves@mint.ca

Zdroj: Royal Canadian Mint


Zařazenopá 21.09.2018 17:09:00
Zdrojprotext.cz
Originálprotext.cz/zprava.php?id=29845

Související témata

Zlaté mince | Kanadský dolar | Kanada
Tiskové zprávy
Oppenheimer jmenuje Senior bankéře divize ve Frankfurtu
Knižní novinka Psychopat v mém mozku
Bořislavka Centrum získalo European Property Awards
FUTTEC získal od EK 1,8 mil. euro na opravy silnic
Nadace The Mary Kay Foundation věnovala 3,1 mil. USD
Více zpráv
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V