TNBiz (TN.cz)
13.09.2018 07:31:39

Zbývají hodiny do ničivého úderu. Oko hurikánu je větší než Česko.

Hurikán Florence je už jen stovky kilometrů od pobřeží Spojených států. Přestože zeslábl na třetí stupeň, americké úřady dál varují obyvatele, aby opustili své domovy. Bouře má být nejhorší za poslední desetiletí. Evakuace je povinná pro více než milion lidí.

Oko hurikánu větší než Česká republika. Americké úřady varují: "Zbývají jen hodiny do úderu hurikánu Florence. Okamžitě odjeďte."

"Běžte pryč. Nezahrávejte si. Je to opravdu silná bouře, která přinese ohromné množství vody. Chceme, aby všichni byli v bezpečí," naléhal na obyvatele prezident Donald Trump.

Nejen Florence. Nad oceány řádí šest obřích tropických bouří.

Až 100 centimetrů srážek, bleskové povodně, vlny o výšce 25 metrů. Hurikán Florence sice zeslábl na třetí kategorii a doprovází ho vítr o rychlosti 195 kilometrů v hodině, přesto jeho dopad bude ničivý. Úřady vyhlásily povinnou evakuaci pro více než 1,5 milionu lidí. Stovky tisíc lidí už míří do bezpečí vnitrozemí.

Obyvatelé Severní a Jižní Karolíny, Virginie, Marylandu a Georgie zabedňují domy, plní pytle s pískem na ochranu před přívaly vody.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty