Švýcarská obec nabízí balík peněz za nastěhování. Jak na to? Návod

Švýcarská vesnice Albinen plánuje vyplácet vysoké odměny pro lidi, kteří se do ní rozhodnou nastěhovat. Po zveřejnění této informace do redakce TN.cz napsali lidé, kteří by o život v malebné horské vesničce měli zájem. Přinášíme více informací o nabídce.

Život ve Švýcarsku láká mnoho Čechů. Nabídku obce Albinen obklopené majestátnými štíty hor a nádhernými zelenými loukami zvažují lidé po celé Evropě. Vesnice totiž přišla v posledních letech o mnoho obyvatel, kteří se rozhodli odstěhovat za prací do velkých měst. Starosta musel nařídit i uzavření školy. Žáků zůstalo jen sedm.

 

Místní úřady se tak rozhodly situaci řešit a hledají nové obyvatele. Především mladí lidé se totiž bojí o osud Albinenu. Vesnice je obklopena přírodou, stojí v okolí lesů a hor. Je to klidná obec, která má kostel a obchod.

 

 

Nedostatek pracovních míst není neřešitelným problémem, pokud lidem nevadí za prací dojíždět. Albinen leží například pouze několik kilometrů od vysokohorského lázeňské městečko Leukerbad, kde je více pracovních příležitostí.

 

Podmínky pro zájemce

I když má Albinen pouze 240 obyvatel, domečků má mnohem více. Majitelé nemovitostí odjíždějí do vesnice na víkendy. Hodně domů je také na prodej. Bydlení je také jednou z podmínek pro udělení příspěvku. Zájemci o udělení dotace si musí zakoupit nebo postavit dům. Investice musí být minimálně ve výši 200 tisíc švýcarský franků, tedy více než čtyři miliony korun českých. Za takovou částku se tu dá pořídit třípokojový domek s obytnou plochou kolem 70 metrů čtverečních.

 

Nárok na odměnu mají pouze osoby pod 45 let. Jejich nová nemovitost musí být hlavním domovem, nikoliv pouze přechodným. Navíc musí nově příchozí obyvatelé souhlasit s tím, že ve vesnici budou žít minimálně deset let. Pokud by dohodu porušili, museli by finance vrátit. Více informací najdete zde.

 

 

Pokud podmínky splníte, obec se vám za nastěhování odmění. Dospělý obdrží v přepočtu více než 500 tisíc korun. Částka za dítě je v přepočtu 220 tisíc korun. Čtyřčlenná rodina by si tak přilepšila o milion a půl českých korun.


 

Stěhování do Švýcarska

Švýcarsko není členem Evropské unie. I když má otevřený pracovní trh, platí ve Švýcarsku kvóty na udělování povolení k pobytu občanů EU. Budete potřebovat povolení k pobytu, která jsou vydávána na základě délky pracovní smlouvy.

 

Jestliže máte pracovní smlouvu na jeden rok nebo na dobu neurčitou, musíte požádat o povolení k pobytu, které je platné 5 let. Toto povolení k pobytu zaručuje pracovní a geografický pohyb, to znamená, že můžete změnit povolání, místo pracovního výkonu nebo se stát osobou samostatně výdělečně činnou.  Informace o sociálním zabezpeční najdete zde.

 


Stěhování věcí a nábytku do Švýcarska, můžete využít firmy specializované na mezinárodní stěhování. Stěhování do Švýcarska je o něco náročnější než stěhování do ostatních států EU. Dovoz a vývoz ze zemí, které nejsou členy EU, podléhá celnímu řízení. Je nutné se informovat na příslušném celním úřadě.


Zařazenost 22.11.2017 18:11:00
Zdrojtn.cz Mediafax Nova
Origináltn.nova.cz/ext/svycarska-obec-nabizi-balik-penez-za-nastehovani-jak-na-to-navod.html
Přílohy
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V