ČSOB se dařilo: Devítiměsíční čistý zisk meziročně narostl o 13 procent na 13,5 miliardy korun

Československá obchodní banka (ČSOB) oznámila za devět měsíců roku 2017 meziroční růst čistého zisku o třináct procent na 13,5 miliard korun. Ziskovost banky podpořil pokračující růst obchodních objemů, výborná kvalita úvěrového portfolia a důraz na inovace.

Čistý zisk banky za devět měsíců 2017 vzrostl na 13,5 mld. Kč (meziročně +13 %) díky silné výkonnosti finančních trhů, vyšším výnosům ALM, vyšším příjmům z poplatků v oblasti investičních produktů, platebních karet, úvěrů a zahraničních plateb a jednorázovému zisku z vypořádání dřívějšího soudního sporu v 1. čtvrtletí 2017. Čistý zisk podpořil i silný růst obchodních objemů a nižší náklady na riziko odrážející vynikající kvalitu úvěrů.

Čistý zisk ČSOB za 3. čtvrtletí 2017 vzrostl na 4,2 mld. Kč (meziročně +14 %) hlavně díky silné výkonnosti finančních trhů a vyšším výnosům ALM. Návratnost vlastního kapitálu (ROE) dosáhla 20,2 % za devět měsíců 2017 (z 18,2 % v roce 2016) díky vyššímu čistému zisku.

Devět měsíců roku 2017 bylo proto pro Skupinu ČSOB velmi dobrými. Počet klientů ČSOB banky vzrostl za třetí čtvrtletí oproti předchozímu čtvrtletí o více než 4 tisíce, objem úvěrů narostl meziročně o devět procent na 665 miliard korun a kvalita úvěrového portfolia se dále zlepšila. Podle Patrika Madleho, mluvčího Skupiny ČSOB se vyplatila orientace finanční skupiny na inovace. „ČSOB vylepšila smartbanking a představila nové internetové bankovnictví pro retailové klienty, které přináší moderní vzhled, snadnější navigaci, nové služby jako například inovativní správu osobních financí a přehled nově nejenom o základních produktech banky, ale i o pojištěních, hypotékách, investicích a stavebním spoření,“ konstatoval Patrik Madle

ČSOB zvýšila objem vkladů na 887 miliard korun, což je meziročně o sedmnáct procent více a celkový objem aktiv pod správou dosáhl hodnoty 196 miliard korun. To představuje pětiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Celkové provozní výnosy ČSOB vzrostly meziročně o osm procent na 27,9 miliard korun a provozní náklady se meziročně zvýšily o jedno procento na 11,9 miliard korun.

Podle Johna Hollowse, generálního ředitele ČSOB mohla banka oznámit mimořádně dobré výsledky hospodaření díky tomu, že více klientů aktivně používá služby ČSOB, které jim pomáhají řešit jejich finanční potřeby a životní situace.




Zařazenočt 16.11.2017 14:11:00
ZdrojPatria
Originálpatria.cz/zpravodajstvi/3682295/csob-se-darilo-devitimesicni-cisty-zisk-mezirocne-narostl-o-13-proce...
Přílohy
KategorieUdálosti

Výsledky firem - tržby, zisk

Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.