Daň z nemovitosti jako feudalistický přežitek? Stát se bez ní obejde, domácnosti její zrušení uvítají - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Výpis příspěvků 1 až 15 (15)
 
přečíst (1) 02.02.19 02:38  Ficus  mve.soukenikzavinacgmail.com  (198959)

Daň na daň.

Je to ne dvojí, ale trojí zdanění peněz.Nemovitost je prostě luxus. A že vám jí na katastru vyfouknou, přepíšou a po třech letech je vlastně krádež legální, to nikoho nevzrušuje. A srovnávat to se zámořím a jejich např zdaněním PHM ? To může jen jedinec bez znalostí. Jsem zásadně proti dani z nemovitosti. Nebo ať platí jen ten, kdo to má pro podnikání a zisk. 

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 21.02.20 18:02  Jirikalvoda  (208254)

Daň na daň.

Prodával jsem byt v Praze, a všechny potřebné náležitosti včetně přepisu, a vím že i daň z nabytí nemovitosti řešila realitka za nás i za nové majitele. Prodával jsem přes realitní kancelář Edox reality, se kterou jsem byl opravdu spokojený, všechno fungovalo, tak jak mělo, a dokonce nabízí i zálohu před prodejem, když někdo potřebuje rychle peníze.

 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 02.02.19 09:19  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (199433)

Daň na daň.

Zdravím, to ze se stávají podvody na kastru s nemovitostmi ,to vím, ale ze soud rozhodne, ze je věc po třech letech promlčeny,me dostává. . Nikdy jsem v myšlení nedošel až do tohoto bodu..to je potom hrůza. . Zrušit  tuto daň. 

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:
přečíst (0) 02.02.19 20:34  Radim  (199444)

Daň na daň.

A jakou souvislost má daň z nemovitosti s katastrem nemovitostí a případnými podvody?

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (0) 01.02.19 20:44  Radim  (199444)

Beru ji jako příspěvek obci na provoz

Vždycky jsem daň z nemovitosti bral jako příspěvek majitele nemovitosti na provoz obce. Musí se uklízet, sekat tráva, v zimě odklízet sníh, apod. A na tento provoz majitel nemovitosti v dané obci přispívá. Nikdy mě nenapadlo, že by to mělo být nějaké danění mého majetku (byť se to daní nazývá).

Dosavadní doporučení: přečíst (0)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 01.02.19 15:35  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (199433)

Daně k Dani

Domnívám se, že by bylo záhodno tuto evidenční roční daň zrušit. Stát ji vyměřuje jako Daň z pořízení nemovitosti, pozemku atd. Toto by občan ještě pochopil, že je mu zdaněno něco co si koupil již za zdaněné peníze a velmi težko ušetřené peníze na tu drahotu kolem a srovnatelné s průměrným výdělkem. Už ovšem občan těžko chápe proč by měl každý rok v květnu platit za svou koupenou nemovitost, pozemek opět platit státu právě Daní z nemovitosti každý rok ale proč se tak děje??? občan chápe že s manipulací s majetkem musí docházet i k nákladům s tím spojených, ale proboha naco se platí za nemovitost která je v držení té samé osoby každý rok po dobu např. 30let ?? jaké manipulační náklady tam jsou?? žádné- jen nastavená dlaň státu ..a co se týká názoru, že je to daň pro obce je holý nesmysl, obce si dělají v samosprávě co chtějí stát je nekontroluje a peníze mizí v soukromých kapsách určitých jedinců, kteří vládnou v obcích, ještě ste si nevšimli ?? jaké kecy tady o tom, že se stavějí silnice.. silnice III. třídy jsou ve vlastnictví státu SÚS a ta je placena z jiných daní /poplatků silniční daně..  Nehezká je ani Daň již zmíněná, která se musí přihlásit do 31.1. každého roku a platba je 4%.. Vemete si hypotéku na dům za 3miliony a stát vám vyměří k ceně  +120.000kč Daně (4%), takže musíte zaplatit 3miliony +120.000kč do 3 měsíců a pak nastupuje duplicitní platba za vlastnictví Daně z nemovitosti.. takže je Daň z pořízení, tedy nákupu a pak další Daň z nemovitosti.. takže je nejhorší pro občana první rok něčeho vlastnit v tomto státě..   je uplně vycucanej státem.. stát si přijde třeba za 10 let u jedno vlastníka na 200.000kč aníž by hnul brvou..

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (2) 01.02.19 16:43  Karel  (199416)

Daně k Dani

Při pořízení domu v totožné ceně (cca 130 000 USD) v USA zaplatíte 1 700 USD (okolo 1,3 procenta z ceny za daň, pojištění a zápis do "katastru"). Za vlastnictví se platí každý rok okolo 2 600 USD (daň z nemovitostí je okolo dvou procent z tržní ceny dle oblasti a státu). Za prvních deset let (11) jste tak na 27 700 USD tj. na nějakých 620 000,- Kč. No nevyplatí se přestěhovat a jestli se nemýlím, tak pokud nechcete skončit jako All Capone, tak se tam platí i ta daň z příjmu (federální progresivní je opravdu výživná). Za padesát let zaplatíte dům znovu a to nepočítám, že každých deset let se provede odhad a dle  nové tržní ceny se vypočítá nová výše daně.

Dosavadní doporučení: přečíst (2)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 01.02.19 17:13  roman  sedmihlavydrakzavinacseznam.cz  (199433)

Daně k Dani

Milý pane Karle, jste jisto jistě zřejmě zastáncem Daní aťto složitých,či jednoduších. Odepisujete mi v kontextu, že v USA to mají také takto zařízeno a platí se ještě více.. to je dost možné, že platí více, ale je to USA a my jsme ČR.. Tyto daně byly vytvořeny a nikým nezpochybňovány = občany za starého režimu, který odpovídal realitě klidné ekonomiky, ale my žijeme v ČR, kde s námi tento stát od pádu Komunismu hraje nečestnou hru, velmi nečestnou hru- zdražuje žití občanů aniž by to kompenzoval zvýšeným příjmem občanů.. můžete namítat, že nyní snad bylo přidáno důchodcům, státním zaměstnancům, učitelům atd. Jsme neustále po  30 letech od ustálené ekonomiky ve vývynu a neustále se šroubují ceny všeho.. Vám to nevadí, možná píšete do diskuse právě z USA, až budu žíti v ustálené ekonomice jako byla ta komunistická bez ekonomických výkyvů, rád si přehodnotím můj postoj k vycucávání občanů ČR přes Daně z pořízení nemovitosti a potom k roční Dani ze stejné nemovitosti kterou si občan koupí... Ono totiž dusit lidi tímto způsobem je neetický a váš proti názor , co je za velkou louží v USA nepříměr..  Oni mají své ceny, které jim pulsují mírně nahoru a dolu= ustálená ekonomika, u nás v ČR nám nic nepulsuje v ekonomice a jen se zdražuje ( ekonomika je nestálá, bez rovnováhy a nakloněna pouze na jednu stranu státu). Jsem pro zrušení daně z nemovitosti, pokud stát si bere Daň z nákupu té samé nemovitosti, pozemku atd.Ony poplatky vytvořené státem a vybírané obcemi jsou vlastně také Daně, jen s jiným názvem, aby to občany tolik neprudilo/ N-E-P-R-U-D-I-L-O.. a srovnávat s USA je dost podpásovka od Vás pane Karle, zapomněl jste zohlednit kurzové odlišnosti, tam se bere cca 3500 dolarů a nás cca 15000kč, ale všechny ceny jsou u nás v přepočtu k EUR, tudíž to má občan v této ekonomice hodně složité, hodně napjaté.. od toho dovozuji, že stát (ČR) vycucává svoje ovečky.. 

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:

přečíst (4) 01.02.19 11:32  Zdeněk100  (199420)

Majetkové daně

Majetkové daně by měly být základem daňového systému pro jejich snadnou správu a ne DPH, která je nesmyslně vysoká a její správa složitá. Očima autora článku jde taky o daň z daně, protože spotřebitelé ji platí již ze zdaněného příjmu. Ďaně mají svůj regulativní účinek a zrovna nemovitosti by neměly být prvotním zdrojem ukládání kapitálu, když ho kapitál v nemovitosti umrtvují.  

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 01.02.19 14:05  Tonda Futro  (190610)

Majetkové daně

jojo, jakoby nestačilo, že máme nejvyšší odvody z mezd na světě, nejnižší a nivelizované důchody bez ohledu na to, kdo kolik do státního rozkrádacího systému přispíval, ještě daň z oken a z nádechů a výdechů. A ještě daň z prdů by to chtělo. Jen tak dál...

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (7) 01.02.19 09:35  Karel  (199416)

Kdo chce málo nemá nic

V České republice se na dani z nemovitých věcí vybírá okolo 0,22 procenta hrubého domácího produktu. Nemohu si vybavit, že by se v některé rozvinuté zemi vybíralo méně. Nevím, proč by se nemělo platil ještě méně. Snad tomu nic nebrání a majetek mi bude dál pokojně růst. Ale z druhé strany, co tuto daň začít brát i jako pojistku proti neodůvodněnému růstu cen nemovitostí, jak je to běžné v USA. Případně nedejbože i jako pojistku proti nevyužívání nemovisti. Co když si toho někdo všimne a v rámci populismu nám nasadí daň ve výši 2 procent z tržní ceny a v Praze ještě o procentíčko víc. Někdy je lepší více, než-li nic.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (7)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (13) 30.01.19 12:09  Radio  (187060)

Hamižnost nebo záměr

Tak napíšu to ještě jednou, když to někdo smazal. Když někdo píše odborný článek na téma majetkové daně, tak by měl nejdříve si zjistit něco o majetkových daních a že daň z nemovitosti je primárně určená jako příjem obcí, které vlastní komunikace a měli by se o ně starat. Prostě nemovitost bez komunikace je jako džungle. nebo snad chce pak Evžen platit komunikace. A jinak máme jednu z nejnižších daní z nemovitostí a možná taky proto nemají obce na údržbu. Ten článek je hodně lžívý a hamižný :-)

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (11) 30.01.19 11:43  Radio  (187060)

Hamižnost nebo záměr

naopak máme jednu z nejnižších daní a pokud chce někdo napsat odborně o dani s majetku, tak si musí zjistit vše. Třeba, že je to příjem obcí, aby se starali o komunikace atd. Hamižnost developerů nebo skratá reklama???

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (11)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (13) 30.01.19 11:38  Pavel Štěrba  (199150)

daň z nemovitosti

RNDr., CSc., studovaný z peněz všech, jako multimilionář by zrušením daně z nemovitostí významně ušetřil a mohl by s méně podílet na solidaritě s méně úspěšnými. Na svém konci si s těmi miliony může vycpat rakev. V ČR je daň z nemovitostí stále ještě mimořádně nízká (tady pozůstatek KSČ nevadí, že) a vlády bohatých ji takovou udržují ve prospěch svých bohatých chlebodárců. Stačilo by zvednout na dvojnásobek a rázem bude daň efektivní. A to by byla pořád hodně nízká oproti velkým vyspělým evropským zemím, kde o zrušení daně z nemovitosti uvažují již jen bloudi. Jako vlastník tří nemovitostí v ceně cca. 14 mil.Kč se rád podělím s 10% obyvatel, žijících pod úrovní chudoby. Prostí lidé se skládají dárcovskými DMS, ale nenažranci nikdy nebudou mít dost!!!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (13)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 01.02.19 12:32  Pavol P  (199422)

daň z nemovitosti

Nerozumiem ako moze byt dan z nehnutelnosti menej efektivna ako napr. dan z prijmu... zatajit prijem je extremne jednoduche v porovnani so zatajenim vlastnictva nehnutelnosti.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:


Diskuze Daň z nemovitosti jako feudalistický přežitek? Stát se bez ní obejde, domácnosti její zrušení uvítají, další stránky: 1
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Daň z nemovitosti jako feudalistický přežitek? Stát se bez ní obejde, domácnosti její zrušení uvítají

Daň z nemovitosti jako feudalistický přežitek? Stát se bez ní obejde, domácnosti její zrušení uvítají - zdrojová stránka k tématu diskuze Daň z nemovitosti jako feudalistický přežitek? Stát se bez ní obejde, domácnosti její zrušení uvítají.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Daň z nemovitosti jako feudalistický přežitek? Stát se bez ní obejde, domácnosti její zrušení uvítají e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Daň z nemovitosti jako feudalistický přežitek? Stát se bez ní obejde, domácnosti její zrušení uvítají.

 Burza Prime 16:24 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  628.00  -0.32% 
 ČEZ  855.00  -1.16% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 115.00  +1.36% 
 GEN DIGITAL  494.00  -0.20% 
 GEVORKYAN  258.00  0.00% 
 KOFOLA CS  273.00  0.00% 
 KOMERČNÍ BANKA  872.00  +1.04% 
 MONETA MONEY BANK  103.00  +0.98% 
 PHILIP MORRIS ČR A  15 840.00  -0.88% 
 PHOTON ENERGY  45.60  +0.44% 
 PILULKA LÉKÁRNY  190.00  -1.04% 
 PRIMOCO UAV SE  890.00  -1.11% 
 VIG  745.00  +0.95% 
Komodity online
 Ropa 87.21 USD 16:34   
 Zlato 2320.90 USD 16:34   
 Stříbro 27.28 USD 16:34   
 Káva 221.59 USD 16:34   
 Cukr 19.72 USD 16:34   
 Bavlna 80.80 USD 16:34   
?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.