Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Informace o AliaWebu  |  14.06.2000 17:14:00

Posílení serveru Akcie.cz!

 

 V Praze dne 14.6.2000

Tiskové prohlášení

Zástupci Finanční skupiny Fio a Internetového portálu AliaWeb oznamují, že se dohodli na spolupráci při poskytování internetových finančních služeb klientům.

Na českém internetu tak dochází k další významné akvizici a zároveň posílení. Finanční skupina Fio - největší elektronický broker v ČR odkupuje informační server www.akcie.cz od Internetového portálu AliaWeb. Obě společnosti se dohodly na vzájemné spolupráci a provozování serveru Akcie.cz v rámci finančního portálu AliaWeb minimálně po dobu dalších pěti let. Celková výše kontraktu za celé pětileté období se odhaduje na 20.000.000 .

Server Akcie.cz poskytuje již od roku 1996 kompletní informace z burzy a RM-S v reálném čase. Spojení informačního serveru a obchodníka s cennými papíry otevírá uživatelům možnost on-line obchodování v ČR i USA. Obchodování v USA (e-USA) zavedlo Fio jako první e-broker v ČR.

Portál AliaWeb sdružuje čtyři samostatné finanční servery - Akcie.cz, Ariadna.cz, Zpravodaj.cz, OTP.cz (Otevřený trh pohledávek). Otevřený trh pohledávek byl vyhlášen Produktem roku 2000 v kategorii e-commerce aplikace. Spojení finančních serverů do portálu AliaWeb nabízí uživatelům vzájemně se dopňující služby a výhody jednotného prostředí. Portál AliaWeb měsíčně navštíví více než 50.000 uživatelů. Počet impresí portálu již přesáhl 1 000 000 měsíčně. Finanční portál AliaWeb je tak nejsledovanějším v České republice.

Finanční skupina Fio je díky své vyspělé technologii lídrem v oblasti elektronického obchodování s CP v ČR a největším tvůrcem trhu jak na BCPP, tak na RM-S. V segmentu SPAD za rok 2000 realizovala 11,8 % všech povinnostních obchodů. V prvních pěti měsících roku 2000 objem zprostředkovaných obchodů s cennými papíry činil 27,7 miliard , což odpovídá 143% nárůstu proti roku 1999. Mimo e-obchodování Fio zajišťuje rovněž správu portfolia (průměrný výnos za 3 roky je 19,6%) a poskytuje klientům dynamické kontokorentní úvěry na obchodování s cennými papíry.

Uvedeným spojením se do rukou uživatelů dostává další silný nástroj na praktické využívání internetu. Nejbližším cílem Fio a AliaWebu je během podzimu 2000 implementovat i poskytování kurzů CP z kapitálových trhů USA a Německa a obchodování v reálném čase na těchto trzích.

       Finanční skupina Fio & Internetový portál AliaWeb

    

 


Poslední zprávy z rubriky Informace o AliaWebu:

24.05.2004  ! Zpravodaj.cz v NOVÉM kabátě ! Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
28.04.2004  Změna sídla společnosti AliaWeb, spol. s r.o. Petr Hanisch (AliaWeb)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688