Cianews.cz (ČIA)
Akcie v ČR  |  02.08.2004 12:48:03

Zisk Skansky CZ se v pololetí zvýšil na 757 mil. Kč



O šest procent na 757 milionů korun vzrostl meziročně v prvním pololetí provozní zisk společnosti Skanksa CZ. Jak dnes ČIA informoval mluvčí Skansky Ondřej Šuch, tržby společnosti dosáhly 11,9 miliardy korun, meziroční srovnání však nesdělil.

Na růstu mají velký podíl zejména aktivity Divize Technologie, Divize Betonové konstrukce a Divize Dopravní stavitelství. "V tomto období jsme úspěšně dokončili některé významné projekty, například stavbu Sazka Areny či kompletní modernizaci úseku železničního koridoru Bubeneč - Kralupy," uvedl předseda představenstva a generální ředitel Skanska CZ Zdeněk Burda.

Mezi nejvýznamnější nově získané zakázky patří kontrakt na další úsek trasy C pražského metra, výstavba obchodního centra Chodov či tzv. Nové spojení, které zahrnuje rekonstrukci pražského železničního uzlu. Skanska je také členem konsorcia, které bude provádět modernizaci jedné z klíčových železničních spojnic na Slovensku z Bratislavy do Trnavy.

"V současné době máme do budoucna smluvně zajištěny zakázky v hodnotě 40 miliard korun, což je o celých 51 procent více, než tomu bylo na konci roku 2003," dodal místopředseda představenstva a finanční ředitel Skanska CZ Miroslav Tvrdý.

Nejvýznamnějšími stavbami, na kterých společnost v současnosti pracuje, jsou výstavba nového úseku dálnice D1 Vyškov-Mořice, projekt a výstavba administrativní budovy ČSOB či úsek dálnice D2 Lamačská cesta - Staré grunty včetně nového tunelu Sitina v Bratislavě.

Mezi priority Skanska na nejbližší období patří výrazné posílení aktivit na Slovensku a další rozvíjení rezidenčního developmentu.

Skanska CZ je nástupcem bývalé stavební firmy IPS, kterou převzala evropská skupina Skanska. S loňskými konsolidovanými tržbami ve výši 28,51 miliardy korun je Skanska CZ největší stavební firmou v tuzemsku. Čistý zisk v roce 2003 činil 872 milionů korun. Skanska CZ se sestává ze šesti divizí, které jsou orientovány buď oborově, nebo regionálně a působí v České republice a na Slovensku. Vloni v průměru zaměstnávala 6435 lidí.

-ved-, -td-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Výsledky firem - tržby, zisk


Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688