Cianews.cz (ČIA)
Akcie v ČR  |  24.06.2004 19:20:02

Akcionáři Telecomu rozhodli o dividendě ve výši 17 Kč na akcii



O výplatě dividendy ve výši 17 korun na akcii rozhodli na dnešní valné hromadě akcionáři Českého Telecomu. Celkem tak bude z nerozděleného zisku z minulých let vyplacena částka ve výši 5,476 miliardy korun. Na dnešní tiskové konferenci o tom informoval finanční ředitel Telecomu Juraj Šedivý.

Rozhodným dnem pro výplatu dividendy je 9. červenec, dnem výplaty pak byl stanoven 20. říjen letošního roku. Jak Šedivý uvedl, výplata dividendy za rok 2003 je i přes vloni vykázanou ztrátu ve výši 1,78 miliardy korun založena nejen na pozitivní finanční situaci firmy, ale odráží také očekávanou tvorbu hotovostních toků a obnovu tvorby konsolidovaného a nekonsolidovaného zisku v roce 2004.

Akcionáři dnes rovněž schválili řádnou účetní závěrku za rok 2003 podle českých účetních standardů a konsolidovanou účetní závěrku podle mezinárodních účetních standardů. Firma v loňském roce vykázala podle českých účetních standardů čistou nekonsolidovanou ztrátu ve výši 1,161 miliardy korun a valná hromada odsouhlasila její úhradu z nerozděleného zisku minulých let. Konsolidovaná ztráta, způsobená jednorázovým odpisem investic ve výši 9,9 miliardy korun, pak dosáhla 1,78 miliardy korun.

Valná hromada dnes také souhlasila se změnou stanov, která byla způsobena novými právními předpisy v souvislosti se vstupem ČR do EU letos v květnu. Zároveň došlo k úpravě kompetencí orgánů společnosti, především mezi dozorčí radou a představenstvem. Akcionáři rovněž souhlasili s rozšířením předmětu podnikání o provozování telekomunikační sítě včetně sítě rozhlasových a televizních vysílačů a převaděčů na celém území ČR. To úzce souvisí se zájmem Telecomu provozovat v budoucnu síť pro digitální rozhlasové a televizní vysílání.

Stát vlastní 51 procent akcií Telecomu. Zbytek akcií je rozptýlen mezi finanční investory a drobné akcionáře. Telecom je stoprocentním vlastníkem Eurotelu.

-rot-, -td-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688