Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  12.10.2003 14:23:20

Souhrn 10.10. na trzích USA


GE zklamala, akcie nepředvedly žádný pohyb

 

Akciové indexy dnes uzavřely prakticky na stejných hodnotách jako předchozí den. Obchodníci již čekají na záplavu firemních výsledků v příštím týdnu, ve kterém vyhlašují své výsledky takové společnosti jako Intel, Microsoft, Coca-Cola, General Motors a další. Za celý týden si indexy připsaly velmi slušné zisky. DJIA a S&P 500 okolo jednoho procenta, Nasdaq téměř 2%.

Největší rozruch byl dnes kolem společnosti General Electric, která splnila očekávání ohledně zisku za třetí čtvrtletí, snížila výhled na zisk ve čtvrtém čtvrtletí a souhlasila s nákupem britské farmaceutické firmy Amersham za 9,5 miliard dolarů. GE vydělala za Q3 40 centů na akcii, což je o 1 cent horší výsledek než ve stejném období minulého roku. Akcie na tyto zprávy reagovaly poklesem o 2%.

Třetí největší poskytovatel hypoték v USA Countrywide Financial zvýšil výhled zisku na rok 2003, na což akcie reagovaly nárůstem o téměř 10%. Polovodičové firmy Intel a Texas Instruments dostaly upgrade od Deutsche Bank Securities. Šéf Intelu Andy Grove dnes přes satelit sdělil na technologický summit, že USA ztrácejí dominanci v klíčových technologických sektorech, když stále více a více pracovních míst je přesouvána do zámoří. Jedna třetina pracovních míst Intelu je již nyní mimo území USA. Firmy podle něj nemají jinou možnost, pokud chtějí snižovat náklady. Grove předvídá, že během deseti let bude v Indii více softwarových a technologických pracovních míst než v USA.

Ministerstvo práce ještě před otevřením trhů oznámilo, že index cen průmyslových výrobců vzrostl v září o 0,3%, což je o něco více jak se čekalo. Jádrový PPI zůstal nezměněn. Deficit výkonové bilance v srpnu klesl na 39,2 miliardy dolarů. Ačkoliv je to lepší číslo než se očekávalo, jedná se stále o velmi vysoký schodek.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec