chmi.cz (ČHMÚ)
18.05.2024 08:00:00

Hlavní hřeben Orlických hor se dočkal automatického měření výšky sněhu

❄️⛄️ Milovníci sněhu - pozor! I když lyžařská sezóna skončila, jaro je v plném proudu a léto klepe na dveře, máme pro vás žhavou aktualitu: Hlavní hřeben Orlických hor se dočkal automatického měření výšky sněhu.

🔎 Moderní stanice s inteligentním čidlem, které je schopno fungovat za větru, hustého sněžení a námrazy, je v nadmořské výšce 1105 m nedaleko vrcholu Velká Deštná.

ℹ☃️ Stanička vhodně doplňuje komplexní stanici na Luisině údolí (875 m n. m.) měřící výšku a vodní hodnotu sněhu a další parametry. V příští zimní sezóně najdete stanici v pravidelných denních přehledech výšek sněhu. ❤️Děkujeme majiteli pozemku, že nám umožnil přístup a instalaci.

📸 Na fotkách můžete vidět samotnou stanici a můžete se taky pokochat pohledem z hřebenu od Velké Deštné na VJV směr Králický Sněžník.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty