chmi.cz (ČHMÚ)
15.05.2024 11:37:00

Výstraha ČHMÚ upravuje časovou platnost rizika šíření požárů a přidává novou výstrahu na silný vítr

⚠️🔥🌬 Výstraha ČHMÚ upravuje časovou platnost rizika šíření požárů a přidává novou výstrahu na silný vítr.

🔥 S ohledem na přetrvávající teplé období s absencí srážek a současně vysušujícím čerstvým nárazovitým větrem budou dnes a zítra (15. - 16. 5.) přetrvávat vhodné podmínky pro možný vznik a následné šíření požárů.

🗺📅 Vysoké riziko přetrvává v oblasti většiny území Čech a západu Moravy do čtvrtečních večera (16. 5.), na severu území Čech do pátečního rána (17. 5.), kdy na naše území dorazí od jihu pásmo trvalých dešťových srážek, které riziko vzniku požárů postupně eliminuje.

🌬 Ve čtvrtek 16. 5. bude v širší oblasti centrální části Čech, Českomoravské vrchoviny a okolních regionů zesilovat tlakový gradient a tedy i jihovýchodní proudění. Ve zmíněných oblastech bude od dopoledních do večerních hodin foukat čerstvý vítr s průměrnou rychlostí 6 až 11 m/s, ojediněle i více a s nárazy 15 až 20 m/s (tj. 55 – 70 km/h). Ve čtvrtek později večer a v noci na pátek vítr částečně zeslábne.

👉 Více na našem výstražném webu https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vystrahy/index.html a v mobilní aplikaci ČHMÚ.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty