chmi.cz (ČHMÚ)
18.04.2024 12:34:00

Výstraha ČHMÚ: Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C

⚠️ Výstraha ČHMÚ:

🌡 Na naše území proudí studený vzduch od severu, ve kterém budou nejnižší teploty v noci na pátek 19. 4. klesat na +2 až -2 °C, ve východní polovině území až k -4 °C. Na většině území se očekává mráz, který může poškodit vegetaci, zejména ovocné stromy nebo vzešlou zeleninu.

Po přechodně teplejší sobotní noci, očekáváme další mrazivé noci v neděli 21.4. a v pondělí 22.4.

❄️🌨 Ve studeném vzduchu bude v pátek a v sobotu 20. 4. postupovat přes Německo a Polsko tlaková níže, která přinese na naše území sněžení s tvorbou nové sněhové pokrývky zejména na horách (tzn. v polohách nad 800 m n. m.), kde v celkovém úhrnu napadne 15 až 40 cm. Sněžit začne v pátek v ranních hodinách, nejvíce sněhu, v maximu až 25 cm, napadne do sobotního rána na jihozápadním návětří Šumavy a hor na severu území. Během sobotního dopoledne přejde sněžení do sněhových přeháněk, které budou v horských oblastech intenzivnější, napadne dalších 10 až 20 cm, nejvíce na severním návětří pohraničních hor. Sněhové přeháňky budou slábnout a ustávat v sobotu večer a v noci na neděli.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty