chmi.cz (ČHMÚ)
16.04.2024 10:45:00

Po mnoha příspěvcích o rekordních teplotách v předchozích týdnech vás budeme v následujících aprílových dnech informovat spíše o stavu sněhu na našich horách

❄❄❄Po mnoha příspěvcích o rekordních teplotách v předchozích týdnech vás budeme v následujících aprílových dnech informovat spíše o stavu sněhu na našich horách.

❄V úterním ranním termínu měření v 8:00 SELČ leželo nejvíce nového sněhu na Šumavě. V nadmořských výškách nad 900 m n. m. leželo nejčastěji mezi 1 a 3 cm nového sněhu, viz. tabulka zde: https://hydro.chmi.cz/hppsoldv/hpps_snh_list.php?sort_type=desc&fkraj=&foblast=&sort=1

❄Sněžilo i jinde na horách od Krušných hor až po Krkonoše.

❄Zajímavostí jsou lokality Blatný vrch na Šumavě Černá hora v Krkonoších, kde ani přes letní počasí v uplynulých dnech nestačil všechen starý sníh odtát, a tak zde bude nadprůměrně dlouhé období v řadě se sněhovou pokrývkou. Sníh zde již leží nepřetržitě od půlky listopadu. Na Blatném vrchu bylo v této zimní sezoně zaznamenáno již 167 dní se sněhovou pokrývkou (loni to bylo 157, předloni 186).

❄Zimní počasí bude na horách pokračovat i v následujících minimálně 7 dnech a je pravděpodobné, že na konci této sněhové epizody budou na hřebenech nejvyšších hor lokality, kde bude ležet i několik desítek centimetrů nového sněhu.

Šumava - webkamera Hojsova Stráž, 867 m n. m.
Šumava - webkamera Bučina, 1172 m n. m. zdroj: https://webcam.sumava.eu/
Krkonoše - Pec pod Sněžkou, 1046 m n. m., webkamera HDcam s.r.o zdroj: https://kamery.humlnet.cz/cz/kamery/

Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty