Jan Vejmělek (Komerční banka)
Z domova  |  22.09.2003 08:02:04

Hana Marvanová se vzdala poslaneckého mandátu. Koruna má šanci na další posílení.


Komentář
Investiční bankovnictví KB




      Česká koruna pokračovala během prvních hodin pátečního obchodního dne v silně zhodnocujícím trendu, který odstartoval ve čtvrtečním pozdním odpoledni. Především díky aktivitě německých bank začala koruna posilovat. Vzhledem ke spekulacím na oslabení koruny v minulých týdnech tak docházelo k realizaci stop-lossů a uzavírání pozic, což trend dále posilovalo. Z ranní otevírací úrovně 32,41 se tak kurz rychle dostal až k 32,06. V průběhu dne jsme pak zaznamenali korekci směrem k 32,30. Nicméně v odpoledních hodinách přišla druhá vlna zájmu o českou korunu, která kurz poslala dokonce pod 32,00 až k 31,945. Nad úroveň 32,00 se však kurz nakonec vrátil, závěrečný obchod proběhl za cenu 32,13 CZK/EUR.

       Páteční pohyb byl převážně technického charakteru, nepovažujeme ho za opodstatněný. I když situace na politické scéně vykazuje určité známky zlepšení a směřuje k úspěšnému konci, nic zatím jasného není. Poslední dny ukázaly, že se vnímání situace velmi rychle mění. Pevnost názorů poslance Hojdara se zatím neukazuje jako nijak silná. Nikdo zatím přesně neví, jak se uvedený poslanec zachová. Nicméně poslední události na politické scéně naznačují, že koruna by mohla mít i dnes podporu. Šance na úspěch vlády v parlamentu se zvýšila i poté, co se poslankyně H.Marvanová (US-DEU) vzdala svého mandátu. Její nástupce Vrbík se schůze určitě zúčastní, navíc se spekuluje o tom, že reformní zákony podpoří.

       Schůze Poslanecké sněmovny, na které se bude o balíků zákonů týkající se reformy veřejných financí hlasovat, začíná již zítra. Ovšem není jisté, že výsledek bude do konce týdne znám. Jasněji bude poté, co si poslanci hned na začátku schůze odhlasují program. Stále držíme náš základní scénář, který počítá s tím, že vláda bude v Poslanecké sněmovně úspěšná. Za tohoto předpokladu by pak měl být ve druhé polovině října schválen i státní rozpočet na příští rok.

       I podle technické analýzy leze předpokládat, že trend posilující koruny se aktuálně udrží. Opětovně bychom se měli dočkat testování supportu 32,00. Po jeho prolomení by se měl kurz vydat směrem k druhému technickému supportu na hladině 31,85. Za tohoto předpokládaného vývoje by dnes měla technická rezistence 32,35 držet. Druhá technická rezistence se nachází na 32,50.

      

      Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688