chmi.cz (ČHMÚ)
10.04.2024 07:35:00

Dnešním dnem rekordně teplé období končí. Včera bylo nejtepleji v Českém Krumlově (28,6 °C), a pak na dvou pražských stanicích (Komořany 28,4 °C a Karlov 28,3 °C) a následovaly Ostrava Zábřeh, Průhonice a Karviná

🌡Dnešním dnem rekordně teplé období končí.

ℹ️Včera bylo nejtepleji v Českém Krumlově (28,6 °C), a pak na dvou pražských stanicích (Komořany 28,4 °C a Karlov 28,3 °C) a následovaly Ostrava Zábřeh, Průhonice a Karviná shodně s 28,0 °C. 📌Jednalo se o nejteplejší 9. duben v historii měření; předchozí rekord byl naměřen v Přerově v roce 1986 a činil 26,8 °C, tedy ten nový je vyšší téměř od 2 °C.

 

➡️Dnešní maximální teploty by už neměly překročit 15 °C, což jsou obvyklé teploty pro konec první dubnové dekády. Oproti včerejšku ovšem budou teploty o 10 až 15 °C nižší.

🌤V dalších dnech bude oblačnost rychle ubývat, srážky ustanou a teploty opět namíří vzhůru. O víkendu jsou očekávané teploty i kolem 20 °C.

👉 Obr. Předpokládaný rozdíl nejvyšších teplot včera a dnes.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty