chmi.cz (ČHMÚ)
25.03.2024 19:31:00

Chladnější období zakončí dnešní, na řadě míst mrazivá nadcházející noc. Jaké budou ale Velikonoce? Jisté je, že mnohem teplejší než uplynulé dny

👀Chladnější období zakončí dnešní, na řadě míst mrazivá nadcházející noc. Jaké budou ale Velikonoce? Jisté je, že mnohem teplejší než uplynulé dny.

🌞Na scénáři nadprůměrně teplých Velikonoc - minimálně tedy první poloviny - už panuje velmi výrazná shoda. Už během pátku začne nad naše území proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu a následný víkend bude velmi teplý. V sobotu budou teploty v nížinách kolem 20 °C a není vyloučeno výjimečně ani dosažení letních 25 °C. Mělo by být navíc relativně slunečno a beze srážek.

❓V neděli už není scénář dalšího vývoje zcela jistý a taktéž pondělí je zatím zahaleno nejistotou. I tyto dny by ale mělo být relativně teplo. V dalších dnech není vyloučeno nicméně další výraznější ochlazení, a tak nás počasí po Velikonocích ještě může hodně překvapit.

Obr. níže: Sobotní odpolední teplota dle nejnovějšího výpočtu modelu ECMWF. Přesné hodnoty se mohou lišit v závislosti na mnoha faktorech, teploty kolem 20 °C jsou ale vysoce pravděpodobné.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty