chmi.cz (ČHMÚ)
18.03.2024 15:08:00

Sníh díky teplému počasí nadále odtává i na hřebenech hor. Souvislá sněhová pokrývka se na našem území vyskytuje již jen na hřebenech Šumavy, Krkonoš a Hrubého Jeseníku

⛄️ Sníh díky teplému počasí nadále odtává i na hřebenech hor.

❄️ Souvislá sněhová pokrývka se na našem území vyskytuje již jen na hřebenech Šumavy, Krkonoš a Hrubého Jeseníku.

ℹ️📅 V polovině března obvykle v našich horských oblastech zaznamenáváme maxima výšek a vodní hodnoty sněhové pokrývky. Vrchol letošní zimy na našich horách nastal ale již o měsíc dříve v druhé dekádě února.

💧❄️ Od konce února převládá i na hřebenech tání sněhu nad akumulací. A protože předpověď počasí na následující dny nevěstí pro sněhovou pokrývku nic dobrého, tání bude i nadále pokračovat.

🗻 Dnešní pravidelné pondělní měření našich hydrologů v západních Krkonoších ale ukazuje, že v oblastech nad 1200 m n. m. je sněhu ještě dostatek. Nejvyšší hodnoty byly naměřeny na profilu „Růženčina zahrádka“ (1375 m n. m.), a to 135 cm výšky a 750 mm vodní hodnoty sněhu.

🔎❄️ Aktuálně dosahuje výška sněhu na hřebenech Krkonoš zhruba 50 až 135 cm, na hřebenech Šumavy 20 až 137 cm (bavorský Velký Javor) a na hřebenech Hrubého Jeseníku 20 až 70 cm.

 

📸 Dnešní situaci na hřebenech západních Krkonoš si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty