Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
29.02.2024 18:40:41

Nadále rekordně teplé počasí. Odpoledne až 16 °C

Rekordně teplý závěr zimy pokračuje. V nejbližších dnech bude až 16 °C v nížinách v odpoledních hodinách. Vysoké teploty může srazit mlha nebo nízká oblačnost. V pátek přijde od jihovýchodu na většinu území slabý déšť. V ostatní dny se ale přechodně objeví i slunce. Za necelý týden pak modely počítají s ochlazením. Teplota by měla spadnout až o 10 °C. Jelikož je ale tahle změna ještě poměrně daleko, musíme počkat na upřesnění. Jak jsme psali, přechodně bude i dost mlh nebo nízké oblačnosti. Na naše území totiž proudí velmi vlhký vzduch.


Předpověď počasí na další dny

V pátek bude zpočátku polojasno v západní polovině Čech místy, jinde ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Dopoledne postupně od jihovýchodu přibývání oblačnosti a odpoledne a večer od jihovýchodu s občasným deštěm. Teploty 12 až 16 °C, při mlhavu nebo deštivu 10 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, občas déšť či přeháňky. Odpoledne ustávání srážek. Teploty od 8 °C na západě po 15 °C na jihovýchodě.

V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle slabý déšť či mrholení. Zpočátku místy mlhy. Teploty 11 až 16 °C, při mlhavu kolem 10 °C.

Od pondělí bude polojasno až oblačno, zpočátku místy mlhy. Ojediněle slabý déšť, mrholení. Od středy pak místy občasný déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh postupně srážky smíšené nebo sněhové. Teploty zpočátku 11 až 16 °C, při mlhavu méně, postupně ochlazení na 4 až 9 °C.

 

Ivo Svoboda

Vystudoval fyzickou geografii na Masarykově univerzitě se zaměřením na hydrologii a meteorologii. Počasí bylo jeho koníčkem už od dětství. Daří se mu skloubit odborné znalosti s publikační praxí (počasí, sportovní zpravodajství, životní prostředí, cestovní ruch).

Svůj profesní život Ivo Svoboda věnuje online marketingu (vedoucí projektů, SEO, content apod.), takže do článků vkládá i další přidanou hodnotu v podobě klíčových slov, logické struktury a bezchybné češtiny. Miluje přírodu, turistiku, zvířata a přirozenou dávku inteligence.

A rád sleduje v terénu extrémní projevy počasí, před kterými by drtivá většina z nás radši utekla.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty