chmi.cz (ČHMÚ)
16.02.2024 09:26:41

Včera se k nám obnovil příliv teplého vzduchu od jihu a ojediněle padaly teplotní rekordy. Průměrná maximální teplota odpovídala spíše přelomu března a dubna

🌡Včera se k nám obnovil příliv teplého vzduchu od jihu a ojediněle padaly teplotní rekordy. Průměrná maximální teplota odpovídala spíše přelomu března a dubna.

➡️Dnes bude růst teplot brzdit teplotní inverze, která se vytvořila v noci, ale i tak mohou teploty v místech, kde vydrží déle svítit slunce, opět vystoupit na 📌14 °C a ojediněle i výše. Nejblíže k tomu bude mít východ republiky, kde dnes bude převažovat slunečné počasí. Jinde se bude během dne obloha od západu pozvolna zatahovat a na západě se později večer ojediněle přidají přeháňky.

🌦O víkendu čekáme přechod studené fronty, teploty ale zůstanou nad normálem a sněžit bude jen na horách. Nejvíce srážek čekáme v první polovině sobotního dne, ve druhé polovině dne a v neděli se budou vyskytovat jen ojediněle. Odpolední teploty budou v sobotu nejčastěji kolem 11 °C, v neděli kolem 9 °C.

👉Mapy ukazují předpověď srážek pro sobotu a neděli.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty