chmi.cz (ČHMÚ)
07.02.2024 11:16:00

Výstraha ČHMÚ: Tato výstraha časově a územně upravuje výstrahu před povodňovými jevy a také územně rozšiřuje výstrahu před silným větrem o západní část Jihomoravského kraje

⚠️ Výstraha ČHMÚ: Tato výstraha časově a územně upravuje výstrahu před povodňovými jevy a také územně rozšiřuje výstrahu před silným větrem o západní část Jihomoravského kraje.

🌊 Horní úseky vodních toků zasažených v předchozích dnech již klesají nebo po dalších srážkách mírně kolísají. V povodí horního Labe očekáváme dnes ještě možnost opětovného překročení 1. SPA. Nad úrovní pro 1. SPA se dnes bude také ještě většinou udržovat hladina středního Labe, večer a v noci na čtvrtek ale už většinou poklesne pod úroveň pro 1. SPA. Na dolním Labi se bude hladina, vzhledem k dotoku, stále převážně udržovat nad úrovní pro 1. SPA.

Na vzestupu budou také toky odvodňující Šumavu. V noci na čtvrtek očekáváme vzestupy hladiny toků v povodí horní Otavy a Vltavy nad Lipnem. Vzestupy budou pokračovat i během čtvrtka a očekáváme překročení 1. SPA nebo i 2. SPA, a to zejména na Vydře, Křemelné a Otavě po Sušici.

🌬 Během středy bude na většině území ČR (vyjma severních a jižních částí Čech a také jižní poloviny Moravy) foukat čerstvý západní až jihozápadní vítr. Ten bude v nárazech dosahovat 15 až 20 m/s (70 km/h), na horách až 25 m/s (90 km/h). Pravděpodobně nejsilnější nárazy větru se očekávají před nebo při přechodu studené fronty, která bude přes naše území postupovat zvolna k jihu. Později odpoledne a večer vítr zeslábne.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty