chmi.cz (ČHMÚ)
06.02.2024 11:37:00

Aktualizace výstrahy ČHMÚ. Tato výstraha časově a územně upravuje výstrahu před povodňovými jevy a přidává výstrahu před silným větrem

⚠️Aktualizace výstrahy ČHMÚ

ℹ️Tato výstraha časově a územně upravuje výstrahu před povodňovými jevy a přidává výstrahu před silným větrem.

🌊V době vydání výstrahy horní úseky zasažených toků klesají nebo jsou v důsledku manipulací na vodních dílech setrvalé. V povodí Orlice a na horním Labi po VD Les Království očekáváme podkročení 1. SPA v úterý (6. 2.) odpoledne. Do středečního (7. 2.) rána ještě může být překročen 1. nebo 2. SPA na horním Labi pod VD Les Království. Během středy bude postupně podklesávat hladina středního Labe pod úroveň 1. SPA. Na dolním Labi očekáváme v důsledku dotoku vzestup a překročení 1. SPA během noci na středu. V dalších dnech se bude hladina udržovat mírně nad úrovní 1. SPA.

🌬️V noci na středu a během středečního rána bude na většině území ČR, vyjma severních a jižních částí Čech a také jižní poloviny Moravy, zesilovat čerstvý západní až jihozápadní vítr. Ten bude v nárazech dosahovat 15 až 20 m/s (70 km/h), na horách až 25 m/s (90 km/h). Pravděpodobně nejsilnější nárazy větru se očekávají před nebo při přechodu studené fronty, která bude přes naše území postupovat zvolna k jihu během středečního dne. Za frontou vítr zeslábne a bude se výrazně ochlazovat.

❄️Pozn.: Dešťové srážky budou v severní polovině území přecházet do sněhových a v noci na čtvrtek (8. 2.) se může vytvářet sněhová pokrývka i v nižších polohách.

👉Aktuální znění výstrahy najdete v mobilní aplikaci ČHMÚ nebo na výstražném webu ČHMÚ.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty