chmi.cz (ČHMÚ)
04.02.2024 11:00:00

Přidáváme výstrahu před povodňovou bdělostí a pohotovostí. Výstraha na silný a velmi silný vítr zůstává beze změny, jen v ORP Dačice zvyšujeme stupeň nebezpečí

🧐Přidáváme výstrahu před povodňovou bdělostí a pohotovostí. Výstraha na silný a velmi silný vítr zůstává beze změny, jen v ORP Dačice zvyšujeme stupeň nebezpečí.

🌊V průběhu nedělního večera a noci na pondělí 5. 2. budou hladiny toků odvodňující Krkonoše, Jizerské hory, Orlické hory a Jeseníky vlivem předpovídaných srážek a tání sněhu výrazně stoupat. V povodí horního Labe a horní Jizery může dojít až k překročení 2. SPA., na ostatním území očekáváme překročení 1. SPA.

💨Západní vítr bude postupně zesilovat, nejvyšší nárazy větru čekáme v 2. polovině noci na pondělí 5. 2. a v pondělí dopoledne. Na Vysočině naměříme nárazy kolem 90 km/h, na horách většinou 90 až 110 km/h. Na ostatním území čekáme nárazy kolem 70 km/h.

☝️Poměrně vysoká bude i průměrná rychlost větru, která bude trvat několik hodin, což zvýší pravděpodobnost škod. Relativně nejslabší vítr bude v nížinách severních Čech a na jihovýchodě našeho území.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty