chmi.cz (ČHMÚ)
29.01.2024 06:17:00

Dnes ráno pozor na silnicích Už včera byly podmínky vhodné pro tvorbu námrazy (jíní) na komunikacích, a to i v místech s jasnou oblohou (tedy i bez mrznoucí mlhy)

‼️ Dnes ráno pozor na silnicích ‼️

👉 Už včera byly podmínky vhodné pro tvorbu námrazy (jíní) na komunikacích, a to i v místech s jasnou oblohou (tedy i bez mrznoucí mlhy). Dnes je situace ještě umocněna předpokládaným zvýšeným provozem a četnějšími mrznoucími mlhami (zejména v severozápadní polovině Čech). ☝️Záludnost tohoto jevu je v tom, že se vyskytuje za vhodných podmínek právě i za jasné oblohy a po vytvoření se zajíždí do tenké vrstvy ledu, která není vidět a může být velmi kluzká. Na přiložených fotkách ukázková situace z pražských Komořan. Takže opatrně ‼️

👉 Přiložená mapa ukazuje teploty vzduchu ve 2 m v 5 hodin ráno. Nejčastěji v noci teploty klesly na 0 až -5 °C, v údolích je i kolem -7 °C, na Březníku a Jizerce je okolo -15 °C. Naopak například na Frýdlantsku, místy i na Jesenicku a také na Šumavě (Hojsova Stráž) je i přes +5 °C. Teploty komunikací jsou většinou nižší. 🌡Velké teplotní rozdíly nás čekají i přes den.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty