Cianews.cz (ČIA)
Obchod a služby  |  10.09.2003 08:40:02

Eta Hlinsko investuje do rozvoje



Celkem 100 milionů korun investuje do rozvoje v blízké době ETA Hlinsko. Píší o tom dnešní Hospodářské noviny. Podle předsedy představenstva Jiřího Ondráčka je výsledkem diverzifikace výroby několik nových projektů v oblasti automobilového průmyslu v řádech desítek milionů korun. Podnik již podepsal smlouvy s firmou Valeo a ArvinMeritor. Proto firma investuje do nové výroby forem a nástrojů pro automobilový průmysl.

Strategickým záměrem podniku nadále zůstává zachování výroby domácích spotřebičů v Hlinsku a udržení značky ETA. "Letos investujeme do vývoje nové řady vysavačů, na trh jsme už například uvedli novou řadu pod názvem Proximo s výrazně lepším sacím výkonem a další novinky chystáme ještě koncem roku," sdělil Ondráček. Vývoj nové řady vysavačů přijde na několik desítek milionů korun a podnik se proto snaží vývojové práce uspíšit. Celkové investice podniku se tak podle Ondráčka od vstupu nového vlastníka letos přiblíží hranici 100 milionů korun. ETA Hlinsko nyní zaměstnává kolem 800 lidí.

Podnik až do předloňského roku vykazoval ztráty, v roce 2001 to bylo rekordních 439 milionů korun a majoritní balík akcií poté odkoupila liberecká společnost Plastkov. "Vzhledem ke ztrátovosti, vysokému zadlužení a tvrdé konkurenci asijských výrobců elektrických spotřebičů jsme zahájili hlubokou finanční a provozní restrukturalizaci. Její výsledky se projevily už v loňském ziskovém hospodaření. Podařilo se nám získat důvěru hlavních věřitelů, kteří přistoupili na odklad splátek dluhu. Tím byla odvrácena bezprostřední hrozba konkurzu," uvedl Ondráček. Podnik podle něj uspořil také díky zlepšení logistiky. "Vybudovali jsme centrální velkosklad v Hlinsku. Ten nám během jediného roku ušetřil 10 milionů," tvrdí Ondráček.

-rot-, -jh-



Copyright 2003 Česká informační agentura, s.r.o.





© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688