chmi.cz (ČHMÚ)
08.01.2024 07:20:00

Dnes ráno se teploty pohybovaly většinou od -5 do -10 °C, na severovýchodě bylo ojediněle až -12 °C, na horách klesly až na -16 °C

🥶Dnes ráno se teploty pohybovaly většinou od -5 do -10 °C, na severovýchodě bylo ojediněle až -12 °C, na horách klesly až na -16 °C (Obr. 1 Dnešní ranní teploty).

🌡Přes den teploty vystoupí na -7 až -3 °C, na severovýchodě bude kolem -9 °C, ovšem pocitová teplota bude kvůli silnějšímu větru citelně nižší než ta skutečná (Obr. 2 Pocitová teplota ve 13 hod. dnes).


🌤Mrazivé a zpočátku i slunečné počasí nás bude doprovázet až do pátku. Teploty v noci budou klesat na -8 až -13 °C, tam kde bude ležet sníh a při uklidnění větru mohou klesnout až kolem -18 °C (obr. 3 Nejnižší teploty v úterý). A ani denní teploty nepřekročí nulu a budou se pohybovat většinou od -6 do -1 °C.

📊K slabému oteplení dojde během pátku, kdy se očekává přechod studené fronty. O víkendu začne oblačnosti a sněhových srážek přibývat a mrazy poleví. Ranní teploty budou klesat na -3 až -8 °C, denní se budou pohybovat kolem 0 °C.




Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty