chmi.cz (ČHMÚ)
01.01.2024 11:06:00

Výstraha na povodňové jevy s nízkým stupněm nebezpečí platí do odvolání, od úterního (2. 1.) odpoledne a večera se k Praze přidávají i další oblasti odvodňující hory v Čechách

⚠️Výstraha na povodňové jevy s nízkým stupněm nebezpečí platí do odvolání, od úterního (2. 1.) odpoledne a večera se k Praze přidávají i další oblasti odvodňující hory v Čechách.

💦❄️Za 24 hod do středečního rána (3. 1) může spadnout na jihozápadním návětří našich hor kolem 40 mm, na Šumavě až 60 mm srážek. Z toho během úterního dne na horách spadne ve sněhu kolem 10 cm, na návětří Šumavy a Krkonoš až 25 cm. Do většinou mokrého a těžkého sněhu bude v úterý odpoledne a v noci na středu postupně pršet a tak bude sníh rychle odtávat.

🌊V důsledku předpovídaných srážek očekáváme v úterý večer opětovné vzestupy hladin odvodňující horské a podhorské oblasti Čech. S vysokou pravděpodobností budou překročeny úrovně 1. SPA, ojediněle nelze vyloučit i překročení 2. SPA. Vzestupy v důsledku dotoku očekáváme i na dolních úsecích toků.

🌊Na Vltavě v Praze je řízenou manipulací odtok udržován nad úrovní 1. SPA, na horní Vltavě je manipulací udržován zvýšený průtok pod VD Lipno (v Českém Krumlově 2. SPA).


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty