chmi.cz (ČHMÚ)
22.12.2023 07:02:00

Aktuálně je na našem území proměnlivá oblačnost a v čerstvém severozápadním proudění přechází četné sněhové přeháňky, pod výškou 400 m jsou většinou dešťové nebo smíšené

🌦Aktuálně je na našem území proměnlivá oblačnost a v čerstvém severozápadním proudění přechází četné sněhové přeháňky, pod výškou 400 m jsou většinou dešťové nebo smíšené.

🌡Teploty se během dne nebudou příliš lišit od aktuálních, bude tedy 1 až 5 °C.

🌬Celý den nás bude také doprovázet čerstvý vítr, z nárazy kolem 70 km/h, v Čechách odpoledne přechodně až 90 km/h.

☔️Během zítřka bude do jihozápadní polovině pronikat teplejší vzduch, tak zde bude kromě hor pršet. ❄️V severovýchodní polovině území bude naopak sněžit. Celkově budou srážky za sobotu místy vydatné.

🌡V neděli se teplý vzduch rozšíří i na zbytek území a citelně se oteplí. Proto bude bohužel napadnutý 📌sníh ze soboty velmi rychle odtávat.

👉Přiloženy jsou mapky s očekávanými sněhovými srážkami za dnešek a zítřek. 📌Zejména zítřejší hodnoty jsou poněkud nadhodnocené, padající sníh bude spíše mokrý a tak bude i zítra částečně odtávat.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty