chmi.cz (ČHMÚ)
15.12.2023 09:02:00

V průběhu čtvrtečního dne se na horách začalo ochlazovat a byla tak postupně ukončena obleva, která na horách na jihozápadě území začala už během neděle a v ostatních horách většinou až v pondělí

❄❄❄V průběhu čtvrtečního dne se na horách začalo ochlazovat a byla tak postupně ukončena obleva, která na horách na jihozápadě území začala už během neděle a v ostatních horách většinou až v pondělí.

❄Nejvíce sněhu odtálo💧 v polohách od 600 do 1000 m n. m., často 20 až 30 cm. Naopak na hřebenech se výška sněhu tolik nezměnila, buď zůstala zhruba stejná, nebo se snížila o cca 10 cm. Na hřebeni Krkonoš se sněhová pokrývka v průběhu tohoto týdne dokonce zvýšila. V noci na pátek se na horách vyskytovaly sněhové přeháňky nebo občasné sněžení🌨 a připadlo nejčastěji 1 až 5 cm sněhu☃.

❄V pátek ráno tak leželo na Šumavě většinou 10 až 40 cm, na hřebeni ale 60 až 70 cm a v Krušných horách 10 až 20 cm a na hřebeni kolem Klínovce a Fichtelbergu okolo 50 cm. V Jizerských horách bylo naměřeno nejčastěji 15 až 40 cm a v Krkonoších 10 až 50 cm, ale na hřebeni v polohách nad 1300 m n. m. 70 až 110 cm. V Orlických horách leží převážně 10 až 40 cm, ale jsou zde v polohách od 600 do 800 m n. m. specifická místa, podobně jako v ostatních horách, kde je pouze nesouvislá vrstva starého sněhu s novým popraškem. V Jeseníkách leží většinou 5 až 25 cm, na hřebeni 50 až 70 cm a v Beskydech většinou od 10 do 30 cm a na hřebeni kolem Lysé hory zhruba 80 cm.

❄Do sobotního rána ještě na horách připadne od poprašku do několika cm nového sněhu a sněhové podmínky se tak mírně zlepší, a to především tam, kde zůstala dostatečná vrstva starého sněhu. V průběhu víkendu už nový sníh nepřipadne a musíme počítat opět s postupným oteplováním. Ojedinělé srážky se tak postupně od západu budou měnit ze sněhových spíše v mrholení či slabý déšť. Lepší podmínky pro lyžování budou tedy rozhodně v sobotu, než v průběhu neděle, kdy už teplota často vystoupá opět nad bod mrazu. Celkově nejlepší podmínky pro lyžování⛷ jsou v polohách kolem 1000 m a výše, a to především na severních horách.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty