chmi.cz (ČHMÚ)
14.12.2023 07:24:00

Pátek a sobota budou nejchladnější dny tohoto týdne, i když ve srovnání s dlouhodobým normálem bude stále lehce tepleji. Se sněžením se setkáme již nod středních poloh, kde budou srážky převáženě slabé, nicméně na

📊Pátek a sobota budou nejchladnější dny tohoto týdne, i když ve srovnání s dlouhodobým normálem bude stále lehce tepleji.

❄️Se sněžením se setkáme již nod středních poloh, kde budou srážky převáženě slabé, nicméně na horách se dočkáme pár centimetrů nového sněhu.

🌡V noci bude většinou kolem 0 °C, přes den lehce nad bodem mrazu, nejčastěji do 4 °C, v 1000 m na horách bude mrznout po celý den.

⛸A právě s ohledem na amplitudu teplot kolem bodu mrazu, nelze převážně v nočních a ranních hodinách vyloučit tvorbu náledí. S ohledem na množství srážek je však jeho pravděpodobnost spíše nižší.

🌡Už během neděle se vzduch začne znovu rychle oteplovat.

👉Obr. 1 Nový sníh do 17.12. v ČR a v Alpách

👉Obr. 2 Srovnání maximálních teplot v pátek 15.12. a v neděli 17.12.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty